Comună scoasă din mărăcini cu ajutorul voluntarilor

Mobilizare exemplară în comuna gorjeană Dănești. Sute de localnici, din mai multe sate, au răspuns apelului făcut de primărie și au participat la acțiunile de curățenie organizate, în weekend-uri, de autoritățile locale. „Începem să căpătăm un aspect de comună europeană”, a spus primarul din Dănești.

Autoritățile au cumpărat un utilaj pe care îl folosesc la toaletarea zonelor care s-au umplut de mărăcini. Erau atât de mare mărăcinișul pe marginea drumului încât oamenii aproape că nu mai aveau acces să-și muncească terenurile.


Omenii vor o comună curată

Primăria a organizat acțiuni de curățenie în fiecare sat și a rugat localnicii să ajute. Edilul a fost uimit să vadă că oamenii s-au mobilizat și au dat o mână de ajutor. „Am achiziționat un utilaj să tăiem vegetația. Ne ajută și la curățirea șanțurilor. Am rămas impresionat să constatat că la apelul făcut către cetățeni pentru a curăța anumite zone din comună, au răspuns în număr foarte mare. Oamenii vor să aibă o comună curată. Acțiunile s-au desfășurat în mai multe sate. Am curățat toate drumurile de acces către zonele agricole, pe unde nu mai puteau ajunge utilajele. Agricultura se face acum cu utilajele. Sunt mari și trebuie să le creăm accesul către terenuri. Au fost zone pline cu mărăcini și începem să căpătăm un aspect de comună europeană”, a declarat primarul din Dănești, Mădălin Paliță.

Pe lângă voluntari, au fost și angajați ai primăriei care au renunțat la câteva zile de weekend ca să muncească în comună. „Am strâns PET-uri de pe marginea drumului. Au contribuit și colegii mei, de la primărie. Am vrut să fim noi exemplu pentru ceilalți cetățeni, să tragem un semnal de alarmă să înțeleagă oamenii că gunoiul se aruncă doar în spațiile amenajate. Plătim o taxă destul de mare către societatea de salubritate să ridice gunoaiele și e păcat să le aruncăm pe drum”, a mai spus edilul, într-o emisiune la Radio Accent.

Galerie foto



Vizualizări: 5,066

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: