Zeci de salvatori au intervenit în zona Vîrț

Mobilizare de forțe la Rovinari, în cartierul Vîrț. Zona a fost inundată. Trei persoane au avut nevoie de intervenția salvatorilor, mai multe gospodării au fost evacuate, iar pompierii au îndiguit malul Jiului în apropierea Drumului Național 66, pentru că apa amenința casele din zonă. Din fericire, totul a fost un test. Pompierii au organizat un amplu exercițiu de gestionare a unei situații de urgență.

Acțiunea a avut loc, joi, în zona Vîrț, în apropierea Termocentralei Rovinari. Trei persoane au avut nevoie de ajutorul salvatorilor. Conform scenariului, două au fost luate de apă și recuperate, cu barca, de către pompieri, iar pentru salvarea unui tânăr a fost nevoie de intervenția celor de la Salvamont. Tânărul era prins în resturi de vegetație și nu putea să iasă. Intervenția salvatorilor a fost foarte dificilă. Victima a fost preluată mai apoi de medici și i-au fost acordate primele îngrijiri medicale. Malul s-a surpat, iar Jiul a inundat toată zona. La fața locului, s-au mobilizat toate forțele din județ: pompieri, jandarmi, polițiști, specialiști de la Ape, Crucea Roșie, Salvamont, autorități și Direcția pentru Sănătate Publică Gorj. Potrivit scenariului întocmit de pompierii, reprezentanții de la Serviciul de Gospodărire a Apelor au coordonat acțiunea și au realizat mai multe diguri.

Au nevoie de mai multe sirene de alarmare

Tot în cadrul exercițiului, zeci de pompieri au mărit malurile Jiului cu saci de nisip. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj a vrut să verifice modul de cooperare între instituții, modul de alarmare și evacuare a populației în caz de pericol. Organizarea acțiunilor de evacuare a intrat în sarcina autorităților locale.

„Noi am alarmat populația prin sistemele de alarmare existente pe plan local. Am făcut, mai apoi, o analiză pentru completarea alarmelor. În lunile următoare, vor exista mai multe sirene astfel încât toata zona Rovinari să fie acoperită, pentru că există un mare risc de inundații acolo. Am discutat deja acest aspect cu domnul primar de la Rovinari”, a explicat lt.col. Augustin Malacu, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj.

Galerie foto


Vizualizări: 9,958

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: