Zi importantă pentru Ponta și Ciurel

Un nou termen în dosarul "Rovinari - Turceni", în care Ponta, Șova și foști directori ai complexurilor energetice au fost achitaţi în primă instanţă, va avea loc pe 13 mai la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

DNA a solicitat reaudierea a 39 de martori, care au mai dat declaraţii atât în faza de urmărire penală, cât şi la judecarea dosarului în primă instanţă.

Ponta nu a fost prezent la proces în martie, însă a transmis prin avocatul său că doreşte să fie audiat de completul format din cinci judecători. Ceilalţi inculpaţi au spus că nu mai vor să dea declaraţii. În dosar sunt inculpați fostul premier Victor Ponta, fostul senator Dan Șova, foștii directori Laurențiu Ciurel, Octavian Graure și Dumitru Cristea, doar cel din urmă fiind condamnat în primă instanță.

Victor Ponta a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor. Procurorii susţin că, în perioada octombrie 2007 - decembrie 2008, prin cabinetul său de avocatură, Ponta ar fi obţinut de la SCA ''Şova şi Asociaţii'' peste 181.000 lei, pentru presupuse activităţi efectuate în conlucrare, dar care, în realitate, nu s-ar fi efectuat.

Procurorii DNA au verificat contracte de asistență juridică de milioane de euro încheiate de complexurile Turceni și Rovinari cu Casa de avocatură “Șova și asociații”, la care Ponta era senior partner.

Vizualizări: 2,685

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: