Ziarişti din cinci ţări, vizită în Gorj

Câţiva ziarişti din Franţa, Suedia, Finlanda, Estonia şi Rusia se află de câteva zile în judeţul Gorj. Este vorba de o vizită de documentare şi promovare, organizată de Liga Culturala „Fiii Gorjului” şi Lartours, cu sprijinul Asociaţiei „Acasă la Brancuşi”, a autorităţilor locale din Peştişani şi a autorităţilor judeţene.

Acţiunea are loc în contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri a României, a aniversarii a 80 de ani de la inaugurarea Ansamblului Brâncuşi, dar şi a împlinirii a 500 de ani de la prima atestare documentară a satului Hobiţa.

Ziariştii străini au ajuns în Gorj în data de 11 septembrie şi vor mai rămâne până marţi, 18 septembrie. Conform primarului din Peştişani, Cosmin Pigui, ziariştii străini vor relata la întoarcerea în ţara lor despre lucrurile frumoase pe care le-au văzut în Gorj. „Avem un grup de ziarişti străini, de turism, trei zile stau la Peştişani. Au venit să ne promoveze zona. Vizita a fost intermediată de Vasile Brâncuşi, un domn de la noi, din Peştişani. Am fost cu ei la Seuca, în vârful dealului, la o cruce, de Cârstov, Sărbătoarea Înălţării Sfintei Cruci. Au fost în vizită la muzeul de la Curtişoara, în Târgu Jiu, îi ducem şi pe munţi, pe golul alpin, la Peştera Cioarei”, a declarat primarul din Peştişani, Cosmin Pigui. (A.P.)

Vizualizări: 1,080

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: