Culorile anului 2016 în amenajarea grădinii

Institutul Pantone din New York stabilește, anual, culoarea anului următor, culoare ce dă tonul în industria modei. Pentru 2016 s-a facut o exceptie: s-au anunțat două culori, roz-cuart si bleu-seren, scrie casadex.ro.

Suna bine! De ce n-am incerca sa amenajam si noi, macar un colt al gradinii in cele doua culori? Iată câteva specii de plante cu flori colorate in bleu si roz care, sigur ne vor insenina gandurile, macar pana la toamna:

Plante perene de vară cu flori bleu

Vinetica parfumata sau Albastrea este o plantă care poate crește până la 1 metru, cu flori bleu, delicate, simple sau bătute ca un pămatuf. Înfloreste din luna mai până în iulie și se plantează primăvara.

Inul decorativ ajunge la o înălțime de 50 cm, înflorește în perioada mai-iulie. Florile sunt bleu cu un diametru de 2-3 cm. Se plantează în martie sau aprilie și se poate înmulți prin butași sau divizarea tufei.

Fluturele albastru este o plantă care se dezvoltă sub forma de tufă înaltă de 50-70 cm. Florile sunt de culoare bleu, bătute, în formă de umbrelă, cu stamine lungi. Va inflori din mai până în septembrie.

Plante perene de vară cu flori roz

Echinaceea arată foarte bine plantată in grup. Tulpina plantei se poate înălta până la 80 cm, iar florile roz sunt asemanatoare ca formă, margaretelor. Are ca perioada de inflorire intreaga vara si inceputul toamnei.

Barba împăratului înflorește din iunie pana în septembrie. Este o plantă gen tufă, care se poate înălța pana la 80 cm.

Răchițica este o plantă în formă de tufă, care poate ajunge la înălțimi de 80 cm, și este foarte potrivită pentru plantarea în grupuri alături de alte plante. Înflorește din iunie până în septembrie. Florile roz sunt grupate în formă de spic prelung și infloresc eșalonat.

Vizualizări: 1,814

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: