Împărţeala în USL a fost făcută. PNL a primit primăriile pedeliste

PSD şi PNL şi-au împărţit ieri localităţile în care îşi vor numi candidaţii. Pesediştii au primit încă cinci localităţi, pe lângă cele 35 pe care le au, iar liberalii 16.

Conform înţelegerii de ieri, Partidului Social Democrat îi vor reveni primăriile Arcani, Bălăneşti, Dragoteşti, Ioneşti şi Ţicleni. Pentru a ajunge la 30 de primării, liberalii de la Gorj îşi vor numi primari din partea USL în alte 16 localităţi, pe lângă cele 14 în care au primari în funcţie. Este vorba de primăriile Rovinari, Tismana, Bâlteni, Bărbăteşti, Cătunele, Dăneşti, Fărcăşeşti, Glogova, Licurici, Negomir, Roşia de Amaradia, Săcelu, Săuleşti, Teleşti, Turburea şi Urdari. În majoritatea localităţilor în acest moment sunt primari PDL.  Împărţeala făcută i-a mulţumit atât pe social democraţi cât şi pe liberalii de la Gorj. “După cum cunoaşteţi, din cele 40, 35 erau stabilite din înţelegerea iniţială ca fiind localităţi în care noi avem deja primari şi pe care vom încerca să-i conservăm. Mai rămăseseră practic cinci conform înţelegerii cu Alianţa de Centru Dreapta. În urma unor discuţii de principiu am stabilit şi aceste cinci localităţi. A fost o înţelegere stabilită, dar care este posibil să se modifice dacă momentul respectiv va fi favorabil unei alte împărţiri”, a declarat Ciprian Florescu, vicepreşedintele PSD Gorj.

Interesant este că Dian Popescu a renunţat la Ţicleni, unde primar este cumnatul său, Ion Ungureanu. Acesta s-a declarat mulţumit de primăriile primite În multe din localităţile în care îşi va numi candidaţi, Partidul Naţional Liberal stă foarte prost cu organizaţiile. “În aceste localităţi PSD-ul are candidaţi foarte bun pe care eu îi recunosc, candidaţi care i-ar bate pe cei de la PNL. Avem de muncă, astăzi, în şedinţa Biroului Politic Judeţean vom face o analiză având în acest moment toate datele problemei şi vom căuta acolo unde nu avem candidaţi pentru primărie şi implicit pentru preşedinte de organizaţii”, a declarat Dian Popescu, preşedintele PNL Gorj.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: