Pandurii cu două feţe, învinşi de Dinamo

După trei ani de la ultima lor victorie în faţa celor de la Pandurii, Dinamo a reuşit din nou această performanţă. "Câinii" se temeau de acest meci mai tare decât de un derbi cu Steaua şi jocul din prima repriză al elevilor lui Grigoraş a arătat chiar că aveau de ce. Numai că acesta nu a mai ţinut şi repriza a doua în care gorjenii au arătat o altă faţă, una mai puţin plăcută şi de neînţeles.

Dinamo stă liniştită pe prima poziţie din clasament după ce a învins Pandurii sâmbătă cu 2-0, cu puţin ajutor din partea unui arbitru debutant. Pandurii nu au reuşit să înscrie aşa cum le-a cerut Grigoraş care spunea înaintea partidei că pentru a spera la ceva puncte de pe terenul celor de la Dinamo trebuie neapărat să înscrii. Gorjenii nu au reuşit deşi jocul din prima repriză părea să ducă echipa lui Grigoraş către victorie.

Linişte în tribunele din Ştefan cel Mare

Meciul din Ştefan cel Mare a fost unul atractiv în prima sa parte când a avut faze spectaculoase, un penalti inventat de arbitru pentru cei de la Dinamo, acesta fiind apărat de tânărul portar Lazar dar numeroase ocazii pentru oaspeţi toate ratate, dar nu şi spectatori în tribune. Partida s-a disputat fără spectatori, după ce fanii dinamovişti au aruncat două fumigene în teren la partida din prima etapă cu FCM Târgu Mureş. Din păcate fotbalul fără spectatori nu este deloc plăcut, pe teren fiind auzite doar indicaţiile antrenorilor şi ironiile celor din lojele oficiale. Ambele echipe au avut dreptul să aducă în tribune 30 de persoane, oficiali şi reprezentanţi ai sponsorilor.

Pandurii au dominat prima repriză

Dănciulescu, Munteanu  şi Marius Niculae s-au chinuit mai bine de o repriză până să deschidă scorul. Apărarea pandurilor a rezistat prima repriză cu succes dar şi atacul a mers satisfăcător dar fără eficienţă pe tabelă. Programat de la ora 19:00, pe caniculă deşi stadionul avea nocturnă, meciul i-a făcut în prima sa parte să transpire serios pe cei de pe teren. Pandurii practic s-au instalat în jumătatea adversă în prima repriză ocaziile de poartă fiind ratate pe rând de Voiculeţ care a şutat puternic pentru plonjonul lui Bălgrădean, şi de Stromajer sau Vranjes. Debutat pe prima scenă ca arbitru, Adrian Ilyeş le-a făcut cadou gazdelor un prim penalti după o ciocnire a lui Torje de Chiricheş. Cătălin Muntenu a fost desemnat să execute dar portarul David Lazar a reuşit să păstreze tabela neschimbată, aşa cum a rămas până la intrarea la cabine.

Inspiraţia lui Ciobotariu a schimbat jocul

Dinamo a ieşit parcă cu o altă atitudine de la cabine şi Pandurii cu o altă faţă. Din echipa care a condus la posesie şi faze de poartă în prima repriză, Pandurii s-a transformat inexplicabil, mai ales după ce Dănciulescu a deschis scorul la două minute de la reluarea jocului.  Marius Niculae a fost lansat în adâncime, a centrat în mijlocul careului şi Dănciulescu a înscris cu latul din 6 metri. Cheia meciului a constituit-o însă inspiraţia lui Liviu Ciobotariu care l-a trimis pe teren pe Dorel Stoica. Cu el pe teren Dinamo a părut total schimbată de cea din prima repriză iar atacurile pandurilor s-au oprit de fiecare dată în zona sa. Până la final Dinamo a fost echipa care a atacat continuu şi a mia şi marcat prin Marius Niculae care a transformat penaltiul obţinut de Torje după un fault al lui Vlad.



Dinamo - Pandurii 2-0
Au marcat: Dănciulescu, Marius Niculae (11m)
Dinamo Bucureşti: Bălgrădean - L. Rus, D. Grigore, Moţi, Diabate - Torje (Scarlatache '78), D. Kone, C. Munteanu (Pătraşcu '87), Bakaj (D. Stoica '46) - Dănciulescu, M. Niculae. Antrenor: Liviu Ciobotariu.
Pandurii Târgu Jiu : Lazar - Rusu, Viera, Chiricheş, Vlad - Pintilii (Nistor '72) - Lemnaru (Cardoso '74), Voiculeţ, Vrajnes, Brata (Batin '46) - Stromajer. Antrenor: Petre Grigoraş.
Cartonaşe galbene: Moţi '27, M. Niculae '36, Bakaj '43. D. Grigore '85 / Chiricheş '37, Brata '45+1, Lazar '70, Vlad '70.
Arbitri: Adrian Iliyeş (central) - Petru Gaspar, Andrei Constantinescu (asistenţi) - Dragoş Teodor (rezervă).
Observatori: George Ionescu, Ionuţ Calancia.
Supervizor: Valentin Alexandru.

Vizualizări: 217

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: