A clădit o afacere de succes. Ziua portar, noaptea muncește în solar

O adevărata lecție de viată vine din comuna gorjeană Bălești. Un tânăr de 29 de ani a pus bazele unei afaceri de succes, deși a pornit de la zero. Laurențiu Mălăescu este paznic la un liceu din Târgu Jiu în ciuda faptului că a urmat un master în managementul afacerilor.

Viața a devenit mai grea pentru Laurențiu în urmă cu 14 ani când a rămas orfan. Tatăl sau, polițist recent pensionat, a murit de cancer. A rămas stâlpul familiei, iar greutățile nu l-au făcut să se dea bătut. A urmat o facultate în domeniul științelor economice şi un master în managementul afacerilor. Acum este angajat ca paznic la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”. Este căsătorit şi are o fetiţă.

În urmă cu cinci ani, Laurenţiu a pornit un proiect important: „Am început cu un solar. Prima dată am primit şi fonduri europene de la Sapard, pentru a putea demara investiția. De atunci, m-am extins. Acum am cinci solarii de câte 240 de metri pătrați”, ne-a declarat Laurențiu Mălăescu.

Sprijin de la Guvern

Tânărul agricultor se află printre cei 39 de gorjeni care primesc fonduri de la Guvern pentru a cultiva tomate. A vândut deja două tone de roșii în perioada rece şi va fi răsplătit cu 3.000 de euro. „Banii încă nu au intrat în cont. Am primit promisiuni că vor veni în aceste zile. Îi așteptăm. Am reușit să vindem cantitatea necesară, iar banii sunt bineveniți”, ne-a mai spus tânărul.

Legume din solar, în decembrie

În acest an, Laurențiu a reușit să culeagă aproximativ zece tone de roșii. Chiar şi în decembrie, tânărul agricultor merge în piață cu legume bio, 100% naturale. „Eu nu pun chimicale. Totul este natural. Am vecini care vin să culeagă direct din solarii legumele. Cred că vom mai avea roșii cam vreo doua săptămâni”, a mai explicat Laurențiu.

În prezent, pe piață pot fi găsite legume naturale. Un kilogram de roșii ajunge la șase lei. Producătorii autohtoni mai aduc la tarabe praz, ceapă verde, spanac, salată verde ori varză.

Vizualizări: 17,218

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: