A fost reparat tomograful. Când va putea fi utilizat!

Pacienţii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu care au nevoie de investigaţii la computerul tomograf nu vor mai trebui să bată drumul până la Craiova. Tomograful a fost reparat şi urmează să fie reautorizat şi repus în funcţiune.

Tomograful celui mai mare spital din Gorj este nefuncţional de circa o lună. Tubul instalaţiei, cea mai importantă şi costisitoare piesă a aparatului, s-a defectat. Conducerea unităţii spitaliceşti a comandat piesa în Germania. Tubul radiologic a fost montat, iar în această perioadă se efectuează teste.

De când s-a defectat tomograful, pacienţii au fost trimişi la investigaţii la o clinică din Craiova. Computerul tomograf ar urma să fie repus în funcţiune în prima decadă a lunii iulie. „Tubul a ajuns marţi seara. A fost montat şi probat. Ne trebuie urgent documentaţia pentru a o trimite la Comisia Naţională pentru Controlul Activităţii Nucleare, pentru a solicita schimbarea autorizaţiei de funcţionare, să ne dea autorizaţia cât mai rapid. Eu sper ca începând cu data de 10 iulie să funcţioneze aparatul. Avem cheltuieli destul de mari cu transportul pacienţilor, cu investigaţiile la Craiova. Ne este absolut necesar. Am cheltuit circa 350.000 lei pentru achiziţia noului tub, bani neprevăzuţi”, a declarat Gigel Capotă, managerul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu.

Un nou computer tomograf a fost alocat spitalului de Ministerul Sănătăţii, numai că aparatul întârzie să apară. „Din discuţiile şi datele pe care le am eu, sper că undeva spre sfârşitul anului să vină. Ar fi un lucru extraordinar”, a explicat Gigel Capotă.

Discuţia iniţială era ca noul aparat să fie montat la spitalul de la „Tudor”, unde este Unitatea de Primiri Urgenţe.

Vizualizări: 1,496

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: