A înscris de trei ori la meciul de deschidere a Cupei Mondiale dar un gol s-a anulat

Ecuador a reușit să învingă echipa statului organizator, Qatar, scor 2-0, în cadrul meciului de deschidere a Campionatului Mondial de fotbal. În fața a aproximativ 60 de mii de fani, Ener Valenica a fost vedeta partidei marcând de trei ori dar un gol fiind anulat pe motiv de ofsaid.

Qatar – Ecuador a fost primul meci al acestei ediții de Campionat Mondial, terminat cu victoria sudamericanilor, scor 2-0. Golurile victoriei au fost marcate de către Ener Valencia, care a făcut un meci de excepție, și ar fi putut să facă chiar hat-trick-ul, dacă centralul Daniel Orasto nu ar fi anulat golul din minutul 3 pe motiv de ofsaid.

Nu mai puțin de 60 de mii de suporteri au asistat la meciul de deschidere de pe arena din Doha, însă nu toți au fost de acord cu regulile stricte ale qatarezilor.  Chiar dacă echipa lor a reușit să obțină toate cele trei puncte, fanii ecuadorieni prezenți pe stadionul „Al Ryat” au protestat pentru că berea este interzisă pe stadioanele din Qatar, scrie ProSport. La pauza partidei, peluza ecuadorienilor a fost surprinsă când striga: „Vrem bere, vrem bere”, făcând referire la restricțiile qatarezilor.

Consumul de alcool pe stadioanele de la Campionatul Mondial este interzis. Totuși, cei care și-au achiziționat bilete la loje pot consuma băuturile alcoolice, însă prețul unui bilet de acest fel costă nu mai puțin de 22 de mii de euro.

Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar a început duminică, 20 noiembrie, marcând o premieră în istoria competiției: va fi pentru prima oară când campionatul se va desfășura la finalul anului, din cauza temperaturilor ridicate din timpul verii.

Fazele grupelor sunt programate în perioada 20 noiembrie – 2 decembrie. Optimile de finală se vor juca în 3-6 decembrie, sferturile se vor disputa pe 9 și 10 decembie, iar seminfinalele, pe 13 și 14 decembrie. Finala Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar va avea loc pe 18 decembrie, iar finala mică, ce va stabili ocupanta locului 3, se va juca pe 17 decembrie.

Program și rezultate CM Qatar 2022

Rezultate, duminică, 20 noiembrie

Qatar - Ecuador: 0-2 (Enner Valencia '16 p., '31)

Program, luni, 21 noiembrie

Grupa A

Senegal - Țările de Jos – Stadionul Al Thumama (18:00)

Grupa B

Anglia - Iran – Stadionul Internațional Khalifa (15:00)

SUA - Țara Galilor – Stadionul Ahmad Bin Ali (21:00)

Galerie foto



Vizualizări: 313

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: