Începe primul Campionat Mondial de fotbal care se joacă iarna: Qatar 2022

Ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale din Qatar, competiție care se desfășoară între 20 noiembrie și 18 decembrie, va avea loc duminică. Înaintea meciului de deschidere din Grupa A dintre gazda Qatar și Ecuador, ceremonia transmisă în direct în România de TVR 1, este programată să înceapă la ora 16.00, ora României.

Planul inițial prevedea ca ceremonia de deschidere să aibă loc înaintea primului meci al Qatarului, pe 21 noiembrie, ceea ce ar fi creat situația neobișnuită ca două meciuri să se desfășoare înaintea acesteia. Meciul de deschidere a fost apoi devansat cu o zi.

Președintele ecuadorian Guillermo Lasso a declarat că nu va participa la meciul de deschidere al națiunii sale împotriva Qatarului.

Evenimentul va avea loc pe stadionul Al Bayt, cu o capacitate de 60.000 de locuri, situat la 40 km nord de Doha. Denumit și proiectat după corturile folosite de nomazii din Golf, stadionul Al Bayt este cel mai îndepărtat loc de desfășurare din centrul orașului Doha, dar și unul dintre cele mai mari și are un acoperiș retractabil.

FIFA nu a anunțat încă lista completă a artiștilor care vor participa la ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale pentru că o serie de artiști invitați au refuzat să mai participe după ce confirmaseră inițial. Totuși, formația sud-coreeană BTS a declarat că Jungkook, unul dintre cei șapte membri ai trupei de băieți, va cânta la ceremonie.

Alte nume despre care s-a scris că vor fi implicate în ceremonia de deschidere sunt starul pop columbian Shakira, care a anunțat recent că nu se va prezenta, Black Eyed Peas, Robbie Williams și Nora Fatehi. Cântăreața britanică Dua Lipa a negat informațiile potrivit cărora ar urma să cânte la ceremonie iar Rod Stewart a declarat pentru The Times că a refuzat o ofertă de „peste 1 milion de dolari" pentru a cânta în Qatar.

Galerie foto




Vizualizări: 462

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: