A murit arsă în propria-i locuință

Sfârșit tragic pentru o pensionară din cartierul Ursați, care în noaptea de sâmbătă spre duminică și-a pierdut viața după ce un incendiu i-a cuprins casa în care locuia. Maria Olaru stătea singură, deși nu departe de ea se aflau și cele două fiice ale sale care o vizitau de câteva ori pe zi, inclusiv în cursul nopții.

Duminică însă în jurul orei 3.00 casa bătrânei a fost mistuită de un foc puternic, flăcările fiind observate de câțiva tineri care treceau prin zonă cu un taxi. „Bătea cineva foarte tare în poartă și când am ieșit mi-au spus că arde casa vecinei. Am sunat după pompieri, dar mi s-a  spus că mai sunase și altcineva. Flăcările erau foarte, foarte mari. Ardea totul”, a spus un vecin al bătrânei.

Alarma a dus la mobilizarea mai multor echipaje de pompieri și de la Ambulanță, medicii neavând însă altceva de făcut decât să constate decesul. Pompierii au trebuit să lupte mai bine de o oră cu flăcările, lichidarea completă a incendiului durând și mai mult. „Au fost condiții dificile de intervenție pentru că, în primul rând, sunt temperaturile extrem de scăzute. Apoi este presiunea scăzută în rețeaua de hidranți, ori noi de aici realimentăm mașinile. Mai sunt și o grămadă de materiale ușor inflamabile depozitate în gospodărie și în podul casei, așa cum se obișnuiește, din păcate, în locuințele de la periferia orașului, acestea făcând dificilă intervenția noastră”, a menționat Stelian Bălașa, din cadrul ISU Gorj.

Vecinii bătrânei spun că aceasta obișnuia să își încălzească locuința cu o sobă, dar, când era foarte frig, folosea în plus și un reșou. „Mai avea un reșou pe care îl băga în priză. Avea fetele care o vizitau destul de des, zilnic, și care îi băgau lemne în sobă, dar când i se părea că e prea frig pornea și reșoul. Acum fiind noapte probabil a prins-o somnul, o fi căzut vreun cărbune pe jos, cine știe. Ea se deplasa mai greu”, a spus o vecină a bătrânei. Cauzele morții femeii fac obiectul unei investigații a Poliției, cercetările depinzând acum și de rezultatele necropsiei. Medicii legiști vor comunica în cursul zilei de luni dacă decesul victimei s-a produs înainte de producerea incendiului sau a fost generat de intoxicarea cu monoxid de carbon și fum.

Galerie foto


Vizualizări: 1,628

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: