A murit Doru Viorel Ursu

Doru Viorel Ursu, fost ministru de Interne, judecător militar şi autor al câtorva cărţi, a murit la vârsta de 71 de ani. Într-un comunicat transmis de familie în dimineaţa zilei de 14 aprilie se arată: ”Cu profundă tristeţe anunţăm trecerea la cele veşnice a domnului Doru Viorel Ursu, o figură marcantă a vieţii politice şi juridice româneşti.

Doru Viorel Ursu s-a născut la Drobeta Turnu Severin pe 1 martie 1953. A absolvit Facultatea de Drept din Bucureşti în 1976 şi a activat ulterior ca procuror la Procuratura Sectorului 2. Cariera sa a cunoscut o ascensiune remarcabilă, fiind numit ministru de Interne în Guvernului Petre Roman în perioada 1990-1991. A jucat un rol esenţial în reformarea sistemului de justiţie din România post-comunistă, a contribuit la consolidarea statului de drept şi la respectarea drepturilor omului”.

În încheierea comunicatului se arată: ”Doru Viorel Ursu a fost un om de o onestitate impecabilă, un patriot convins și un luptător pentru democrație. Moartea sa reprezintă o pierdere majoră pentru România și pentru toți cei care l-au cunoscut și apreciat. Familia îndurerată va anunța locul de depunere, data înhumării și roagă opinia publică să manifeste discreție cu privire la acest trist eveniment”.

Doru Viorel Ursu a fost membru al Frontului Salvării Naționale (FSN), ministru de interne al României în perioada 16 iunie 1990 - 16 octombrie 1991, în Guvernul Petre Roman și deputat în legislatura 1992-1996, ales în județul Argeș, din partea PD.

Vizualizări: 2,878

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: