ACS Târgu Jiu, meci decisiv la Sala Sporturilor cu CSM Miercurea Ciuc

Suporterii echipei locale de baschet ACS Târgu Jiu au motive de bucurie pentru că pot vedea din nou favoriţii la Sala Sportuilor. ACS Târgu Jiu va juca sâmbătă 23 februarie, un meci restanță, cu CSM Miercurea Ciuc. Acesta este programat cu începere de la ora 17:00, la Sala Sporturilor din Târgu Jiu iar intrarea este liberă.

Baschetbalişltii revin acasă şi vor juca din nou pe parchetul Sălii Sporturilor după aproximativ o lună de absenţă în care s-au antrenat pe unde au putut. Între timp, sala a fost renovată şi organizatorii speră să nu mai plouă în interior după ce firma constructoare a lucrat din nou la acoperiş.

Baschetbaliştii au avut ocazia să efectueze şi un antrenament în sală după ce în ultimele zile angajaţii de la Patrimoniu au făcut eforturi să scoată din sală praful ridicat de firma constructoare care a lucrat şi în interior refăcând pavajul din holul sălii. După mai multe antrenamente la Sala Livovoi sau la sala Tudor Vladimirescu, baschetbaliştii aveau nevoie de o readaptare la suprafaţa de joc a sălii Sporturilor. 

Antrenorul gorjenilor, Claudiu Alionescu, a precizat că nu are probleme de lot la acest meci, toţi jucătorii fiind apţi din punct de vedere medical: „Toţi jucătorii se prezintă bine, au revenit şi cei care au fost la Cupa României săptămâna trecută, şi mă bucură faptul că au revenit cu o mentalitate şi o stare de spirit mai bune. Acele meciuri, chiar dacă nu au fost încununate cu victorii, le-au dat încredere, iar la ora meciului putem alinia formula noastră cea mai bună. Ultimii jucători transferaţi, Nicholas Montez Singleton şi Martin Jordan, s-au integrat în sistemul de joc al echipei. Sunt doi jucători care s-au integrat bine, venim cu un plus astfel faţă de prima etapă, când alta era situaţia. Chiar şi la meciul de la Sighet, ambii au făcut un joc bun, au dezvoltat reale calităţi fizice şi, cu siguranţă, vor fi un plus şi pentru echipa noastră”.

Cei doi americani se dovedesc a fi achiziţii bune ale echipei din Târgu Jiu, mai ales că au arătat deja, la ultimele jocuri din campionat,  de aceea ei pot fi decisivi şi în partida de sâmbătă.

În ceea ce priveşte adversarul de la CSM Miercurea Ciuc, Alionescu l-a studiat şi ştie care sunt punctele forte: „CSM este o echipă care a făcut unele modificări faţă de ultimul meci pe care l-am disputat la Ciuc, o echipă care a transferat un jucător român de valoare, Andrei Damian, venit de la Brăila. De asemenea, l-au luat pe Andre Pierce, un jucător american de poziţie 4-5, care a mai evoluat la Timba Timişoara. Echipa din Ciuc a fost o nucă tare până acum pentru toate combatantele, dar nu au reuşit să câştige decât acasă cu Sighet, şi asta după două reprize de prelungiri”.

Chiar dacă este vorba de ultima clasată din grupa albastră, CSM Miercurea Ciuc nu a abandonat lupta şi vine la Târgu Jiu să joace. Deci pentru ACS se anunţă un meci foarte dificil prin prisma faptului că pentru ciucani e ultima şansă. Meciul dintre ACS Târgu Jiu şi CSM Miercurea Ciuc este programat sâmbătă, cu începere de la ora 17:00 iar accesul spectatorilor în sală va fi liber.

Clasament Grupa Albastră

1.CS Municipal Târgu Mureş 21/1 43

2.CSM Sighetu Marmaţiei 15/7 37

3.CSM 2007 Focşani 13/9 35

4.ACS Târgu Jiu 11/10 32

5.CS Rapid Bucureşti 10/12 32

6.CSM  Miercurea Ciuc 8/13 29

Vizualizări: 545

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: