Acuzaţii pentru afaceristul Fugaru: Lucrări fără autorizație în buricul orașului Cărbuneşti!

Situație încâlcită în centrul orașului Târgu Cărbunești unde se lucrează la reabilitarea unei clădiri. Deși la prima vedere nu par să fie probleme, proprietarul clădirii, omul de afaceri Ion Fugaru, este acuzat că desfășoară lucrările în „buricul târgului” fără să dețină autorizație de construcție. În apărarea sa, Fugaru spune că are „permisiunea scrisă” de la primărie să continue lucrările, în timp ce oficialii administraţiei locale susțin că autorizația emisă pe numele afaceristului este valabilă doar pentru reparații.

Omul de afaceri Ion Fugaru susține că are toate documentele necesare. „Eu nu eram nebun să mă apuc acolo fără aprobări de la primărie, să modific fațada vechiului magazin? Pentru acesta există autorizație provizorie de construcție. În baza acestui document, am solicitat de la Primăria Târgu Cărbunești aprobarea pentru modernizarea acestui magazin, am obținut-o, iar în urma acesteia m-am apucat de lucrări. Eu încerc să schimb fața acestui oraș”.

În acea clădire, omul de afaceri nu-și mai putea desfășura activitatea din cauza amenzilor aplicate, în repetate rânduri, de inspectorii sanitar-veterinari. „Am avut discuții și cu cei de la Direcția Sanitar Veterinară. Ei mi-au spus că trebuie schimbată fațada acestei unități. Era autorizație de funcționare de la ei. M-am înțeles cu cei de la Urbanism și mi-au dat autorizație. Voi desfășura același tip de activitate ca și până acum. În două săptămâni va fi gata. Chiar mă deranjează că unii oameni răutăcioși nu vor să faci modernizări în Târgu Cărbunești. E ambiția lor să mă reclame și nu au decât să facă asta”, spune Fugaru.

Ce spune primăria

Primăria Târgu Cărbunești și-a dat acordul pentru aceste reparații, însă, pe parcurs, au apărut și problemele. „Din cauza faptului că în urma unor controale din partea instituțiilor abilitate ale statului s-au primit mai multe sancțiuni, administratorul a solicitat să facă reparații. Primăria Târgu Cărbunești și-a dat acordul pentru aceste reparații. Lucrările, pe parcursul desfășurării lor, se pare că au luat o altă turnură. Materialele fiind foarte vechi, au cedat. Acum se lucrează în continuare. Vom urmări ca aspectele legale să fie respectate. Era un fel de baracă acolo, făcută de mai bine de 20 de ani”, ne-a explicat primarul orașului Târgu Cărbunești, Dănuț Birău.

Lucrările continuă, însă par la limita legii pentru că omul de afaceri are autorizație doar pentru reparații. Terenul pe care este amplasată clădirea nu are cadastrul făcut, astfel că va mai dura până când primăria va putea elibera și o autorizație de construcție. Clădirea nu a mai fost reabilitată de peste 20 de ani.

Galerie foto



Vizualizări: 2,290

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: