Apă mai curată pentru cetățenii din Dănești

Cetățenii din două sate ale comunei Dănești vor beneficia în curând de apă potabilă de o calitate mult mai bună. Autoritățile locale au achiziționat bazine și pompe de presiune noi pentru alimentarea satelor Ungureni și Șasa. Investiția presupune înlocuirea vechilor sfere de apă care alimentau gospodăriile din zonă.

Bazinele noi au o capacitate de stocare a apei mai mare decât sferele care alimentează în prezent satele Șasa și Ungureni. Au o capacitate de 40 mc, iar sferele de 25 mc. Pompele care vor fi montate la fiecare stație vor asigura o presiune mai bună. Autoritățile locale spun că investiția este realizată exclusiv din fonduri de la bugetul local al comunei în sumă totală de 200.000 lei. "Acum lucrăm la acostamentul unde vor fi puse aceste bazine, urmând să luăm și pompele de presiune, pompele de linie. Sper ca într-o lună acestea să fie funcționale. Vechile bazine de apă le dăm jos pentru că sunt din fier și datorită ruginei apa prezenta uneori impurități. Avem instalații de potabilizare a apei cu clor și atunci nu vor mai fi probleme cu apa în comună", a declarat Emilian Rusu, primarul comunei Dănești.

După demontare sferele care nu își vor mai avea rostul vor fi valorificate la fier vechi de către primărie. În ceea ce privește sistemul de alimentare cu apă a satului Dănești, care prevede inclusiv forarea unui puț de mare adâncime, autoritățile spun că așteaptă autorizația de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență pentru a demara investiția.

Lucrări de reabilitare a ulițelor din Dănești

Autoritatea publică locală va demara în următoarea perioadă și un amplu program de recondiționare a ulițelor din comună. Investiția, care se ridică la circa 100.000 lei, va fi realizată tot din bugetul propriu al comunei. "Tot în această perioadă vrem să organizăm o licitație, să facem o pietruire pe ulițele comunei, pe unde este necesar. Sunt unele care nu necesită balastare. În special pe ulițele unde a fost pantă, pentru că apa s-a adunat pe dealuri, și a venit mai mult pe drumuri decât pe șanțuri", a mai spus primarul comunei Dănești. Sunt necesare intervenții pe ulițele din satele Văcarea, Merfulești, Trocani, Șasa, Dănești.  

Vizualizări: 320

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: