Aplicaţie care va permite plata taxelor şi impozitelor

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării și Autoritatea pentru Digitalizarea României lansează o nouă aplicaţie pentru mobil. Este vorba despre Ghişeul.ro, care va permite plata taxelor şi impozitelor.

 

Sistemul propus de Ministerul Cercetării este utilizat de băncile comerciale, fiind introdus de acestea în urmă cu câţiva ani.

Autorităţile spun că se pot plăti peste 4.000 de tipuri de servicii publice, taxe şi impozite, iar, în câteva zile, platforma ar putea elibera chiar și cazierul judiciar al utilizatorului.

Cele două moduri prin care se poate utiliza aplicaţia sunt:  1. îți faci un cont direct  în aplicație, unde vei găsi toate obligațiile de plată pentru impozite și 2. folosești aplicația pentru a face plăți care nu necesită autentificare, cum sunt taxele specifice unor servicii (pașaport, permise auto, certificate sau plăcuțe de înmatriculare, buletin), amenzile, taxele judiciare etc.

Pentru a putea beneficia de serviciile aplicaţiei Ghiseul.ro, cetățenii români trebuie să prezinte CNP-ul şi cardul bancar.

Vizualizări: 1,182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: