ATV-uri pentru jandarmii montani

Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj a achiziționat 3 ATV-uri. Acestea vor fi utilizate de către jandarmii montani de la posturile Rânca, Runcu și Tismana.

ATV-urile Segway 4x4 sunt dotate cu troliu electric, sisteme acustice și luminoase, precum și căști pentru protecția efectivelor și se pot deplasa pe toate drumurile inclusiv pe traseele greu accesibile din zonele montane, contribuind astfel la creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor.

Jandarmii montani gorjeni vor utiliza aceste ATV-uri în zonele montane arondate, în timpul acțiunilor de patrulare sau la solicitările SNUAU 112 de căutare şi salvare a persoanelor care se rătăcesc în munţi şi care se află în situaţii limită. În decursul timpului jandarmii montani gorjeni au fost solicitați în repetate rânduri să ajute persoanele blocate cu diferite autovehicule în zone montane greu accesibile.

Posturile de jandarmi Runcu și Tismana au în posesie autoturisme de teren Dacia Duster 4x4. Postul din Rânca, fiind o zonă mai agloemrată, are în uz Dacia Duster 4x4, Dacia Duster cu șenile și un snowmobil. Aceste ATV-uri vor contribui la creșterea mobilității structurilor montane de jandarmi pentru a se interveni în sprijinul turiștilor.

Galerie foto





Vizualizări: 277

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: