Prefectura transmite informaţii pentru cei cărora le expiră permisul de conducere

 Instituţia Prefectului a transmis care sunt etapele pe care trebuie să le parcurgă cei care solicită emiterea actelor noi.

Urmează o perioadă aglomerată pentru instituţiile din judeţul Gorj. Având în vedere numărul mare de persoane care urmează sa îşi schimbe permisul de conducere este necesară efectuarea programărilor online pe site-ul http://www.drpciv.ro; achitarea contravalorii permisului de conducere în valoare de 89 lei (prin intermediul CEC Bank, BCR, rețeaua de stații SelfPay, online – ghiseul.ro sau drpciv.ro sectiunea servicii online - plăți, mandat poștal, etc.); pregătirea documentelor necesare pentru preschimbarea permisului de conducere (act de identitate valabil – original, fișa medicală, permisul a cărui preschimbare este solicitată, în original, dovada efectuării plății taxei); prezentarea la sediu, conform programării, cu precizarea faptului că cererea pentru preschimbarea permisului de conducere poate fi depusă la oricare Serviciu public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, indiferent de domiciliul titularului.
Documentele noi emise pot fi urmărite, în timp real, pe site-ul http://www.drpciv.ro, secțiunea servicii online – emitere permis/emitere certificat.
Permisul de conducere nou emis se livrează, prin serviciul de curierat al Poștei Române, la adresa din România indicată de titular sau se ridică de către acesta de la serviciul public comunitar indicat în cererea de preschimbare (termenul de livrare este cuprins între 5-15 zile).
Până la primirea efectivă a noului permis, titularului i se eliberează un dovadă înlocuitoare a permisului de conducere, document cu valabilitatea de 15 zile.

Vizualizări: 1,457

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: