Au ieșit din greva foamei. Plaveti le acordă 24 de salarii compensatorii

Dan Iulius Plaveti, director recrutat printr-o procedură dubioasă, ar fi acceptat să le acorde minerilor 24 de salarii compensatorii în caz de concedieri colective. Propunerea inițială a acestuia era de 12.

Minerii din Cariera Jilț Nord au descis să suspende greva foamei, însă continuă lupta pentru celelalte revendicări: ”Momentan a cedat domnul Plaveti. De la 12 s-a ajuns la 24 de salarii compensatorii. Am suspendat greva momentan pentru că am câștigat o bătălie. Mai avem de luptat pentru a face și pachetul social în caz de restructurare colectivă și exproprierile care încă nu s-au deblocat pentru Jilț. Voiam 40 de salarii compensatorii, dar în final s-a ajuns la 24. Nu e nici bine, nici rău. E acceptabil, dar nici 12 cum voia inițial”, a transmis Marius Berca, lider sindical la Cariera Jilț Nord, pentru Radio Infinit.

Protestele ar putea continua la sediile partidelor politice: ”Așteptăm acel pachet social pe care trebuie să-l facem pentru a fi sigur și stabil pe următoarea perioadă. Luăm în considerare să mergem cu protestele și la sediile partidelor politice din Gorj. Cum și-au bătut joc la planul de carbon are cred că acum este momentul să ne ofere și protecție socială. Am putea relua protestele poate și mai devreme de campanie electorală. Suntem în așteptare”, spune Berca.

Vizualizări: 3,607

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: