Câți bani face Baia de Fier cu peștera. De ce nu au fost instalați turnicheții

Primarul din Baia de Fier, Dumitru Turbăceanu, a declarat că primăria încasează anual circa 1 milion de lei din biletele de la Peștera Muierii. Primarul subliniază că aceste încasări arată că toți turiștii primesc bilete și că nu există posibilitatea de sustragere a veniturilor. 

Afirmațiile sunt făcute presei, în contextul în care acesta a fost amendat de Instituția Prefectului Gorj, ca urmare a nerespectării unei hotărâri de consiliu local. Încă din 2014, consilierii au aprobat instalarea unui sistem de turnicheți, la intrarea de la peștera Muierii. Cu toate acestea, la peșteră încă sunt tăiate bilete din chitanțiere cumpărate de la firme de tipizate. Primăria a alocat anual, inclusiv în bugetul pe 2024, fonduri pentru turnicheți dar niciodată nu i-a și amplasat.

El a încercat să găsească motive pentru care nu a instalat turnicheți, însă acestea nu stau în picioare. Investiția este de undeva la 10.000 de euro, ori din bilete se încasează un milion de lei pe an.

„Probabil o să primesc o înştiinţare, un proces verbal ceva, pentru ce am fost amendat. Într-adevăr, acolo am depus un proiect la ADR care avea inclusiv acest sistem şi astfel nu mai cheltuiam bani din bugetul local, plus de asta o perioadă nu era cadastrat acolo, sunt mai multe aspecte. Asta e, dacă domnul prefect a hotărât asta, ce să zic. (…) Banii la peşteră se încasează legal, se taie bilete, au fost destui în control acolo şi nu a fost nicio problemă. Mă gândesc că dacă s-ar sustrage bani nu s-ar încasa 9-10 miliarde (900.000 – 1.000.000 de lei n.red.) pe an”, a declarat Turbăceanu.

Vizualizări: 2,466

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: