Au retrogradat 15 echipe din Liga 3. Una e din Târgu Jiu

Cu o etapă înainte de finalul sezonului din Liga 3, 15 echipe au retrogradat deja matematic. Printre acestea se numără şi ACS Viitorul Târgu Jiu 2, satelitul echipei patronate de Nicolae Sarcină, pe lista retrogradatelor la judeţ numărându-se şi alte echipe satelit precum FC Argeș 2, Dinamo 2 sau Unirea Alba Iulia.

Doar o etapă a mai rămas de disputat din play-out-ul Ligii 3, ediția 2021-2022, iar ceea ce a mai rămas de clarificat sunt ultimele șase echipe care retrogradează în Liga 4 din totalul de 21. Cu două etape înainte de final erau cunoscute 11 formații picate matematic în eșalonul inferior, a informat liga2.ro. După disputarea etapei din weekendul trecut au rămas fără șanse de salvare alte patru echipe: Dinamo 2, Flacăra Horezu, ACS Viitorul Târgu Jiu 2 și Unirea Alba Iulia.

Echipa satelit a celor de la ACS Viitorul Târgu Jiu a fost înfiinţată în vara anului trecut şi înscrisă direct în Liga 3, acolo unde FRF rămăsese cu locuri neocupate şi a invitat formaţii din Ligile 1 şi 2 să îşi înscrie sateliţii. În iarna acestui an însă clubul ACS Viitorul Târgu Jiu a intrat în insolvenţă şi jucătorii, chiar şi cei de la echipa satelit, care aveau restanţe salariale mari, nu au mai primit banii.

Echipele care au retrogradat matematic din Liga 3 în acest sezon sunt: CSM Pașcani (Seria 1), Sportul Chiscani, CS Făurei (ambele din Seria 2), CSM Oltenița, CSM Fetești (ambele din Seria 3), Campionii FC Argeș 2, Dinamo 2 (ambele din Seria 4), Kids Tâmpa Brașov (Seria 5), Minerul Costeşti, Flacăra Horezu (ambele din Seria 6), ACS Viitorul Târgu Jiu 2 (Seria 7), Sticla Arieşul Turda, Unirea Alba Iulia (ambele din Seria 9), Luceafărul Oradea și Progresul Şomcuta Mare (ambele din Seria 10).

Conform regulamentului, retrogradează din Liga 3 ultimele două clasate din play-out-ul fiecărei serii, locurile 5 și 6, împreună cu echipa de pe locul 4 cu cea mai slabă linie de clasament, după ce se scad rezultatele cu formațiile de sub ea.

Vizualizări: 2,064

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: