Bicarbonatul de sodiu, benefic pentru ten şi întregul corp

Pe lângă faptul că este folosit în bucătărie, bicarbonatul de sodiu are o multitudine de utilizări, chiar şi în cosmetică fiind un produs ce poate îmbunătăți în mod semnificativ aspectul pielii. Are o capacitate medicală ridicată, tratând diferite afecțiuni ale corpului și probleme de sănătate.

În ceea ce priveşte sănătatea şi igiena, există numeroase moduri de a utiliza bicarbonatul de sodiu, pe care probabil nu le cunoaşte toată lumea.

Elimină transpirația

Puteți utiliza bicarbonatul de sodiu pentru a prepara acasă un deodorant natural. Dacă sunteţi alergic la deodorante sau sub tratament şi nu aveţi voie să îl mai folosiţi, acest procedeu vă va menține subrațul proaspăt timp de câteva ore. Se amestecă câteva picături de ulei esențial (preferatul dumneavoastră) cu 4 linguri de bicarbonat de sodiu. Se aplică această combinație pe axile, pentru a îndepărta bacteriile – cauza principală a mirosului neplăcut.Se spală şi se tamponează cu un prosop şi nu mai aveţi nevoie de deodorant.

Împrospătează respirația

Se adaugă o linguriță de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă și se amestecă până se dizolvă. Faceți gargară cu acest amestec pentru a înlătura bacteriile, pentru a îndepărta respirația urât mirositoare și pentru a dezinfecta cavitatea bucală și gâtul.

Păstrează părul sănătos și curat

Este posibil ca șamponul și balsamul pe care le folosiți să conțină substanțe chimice nocive pentru scalp și păr sau ca medicul să vă interzică să le folosiţi o perioadă. O dată pe lună, folosiți bicarbonat de sodiu şi veți menține echilibrul scalpului dar veți avea şi un păr sănătos.

Curăţă tenul şi îl menţine tânăr

Se poate prepara o mască pentru față cu bicarbonat de sodiu care ajută la curăţare dar şi la întinerirea pielii feţei. Pielea dumneavoastră își va recâștiga strălucirea naturală și aspectul sănătos.

Aveți nevoie pentru o astfel de mască de:  bicarbonat de sodiu, oțet de mere, miere de albine şi jumătate de lămâie. Se adaugă o lingură de oțet de mere în jumătate de pahar de apă. Într-un alt recipient, se adaugă puțin bicarbonat de sodiu și încet, încet amestecul de apă și oțet. Se adaugă și sucul de la o jumătate de lămâie și se amestecă până se obține o compoziție omogenă. Se spală bine fața pentru a deschide porii și pentru a elimina resturile de machiaj. Utilizați apoi un prosop moale pentru a o usca. Se aplică masca uniform pe față și se lasă să acționeze timp de 5-10 minute. Se îndepărtează masca folosind apă caldă. La final, spălați-vă pe față folosind apă rece pentru a închide porii.

Curăţă călcâiele şi le menţine catifelate

Folosește bicarbonatul de sodiu pentru călcâie frumoase amestecând 3 linguri de bicarbonat de sodiu cu 4 litri de apă fierbinte în care se înmoaie picioarele timp de  20 minute. Folosiți o piatră ponce pentru a exfolia pielea după cele 20 de minute. Se clătesc cu apă călduță și se șterg bine până se usucă. Puteți aplica apoi o cremă hidratantă. Folosiți șosete de bumbac. Se recomandă ca acest procedeu să fie făcut înainte de culcare și să dormiți cu șosetele peste noapte.

Vizualizări: 4,466

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: