Bunoaica, pus la zid de colegi: Atâta poate!  

Demersul preşedintelui Sindicatului Solidaritatea 2013, Nicu Bunoaica, nu a fost privit cu ochi buni de către colegii săi din alte sindicate. Liderul de la Cariera Lupoaia a solicitat administraţiei CE Oltenia să-i fie prezentate listele cu salariaţii, în special cu şefii de sindicate, care au beneficiat de creşteri salariale în 2017. Dacă unii lideri sindicali spun că Bunoaica vrea doar să distragă atenţia de la negocierile pentru un nou Contract Colectiv de Muncă, alţii se scuză şi spun că lefurile sunt confidenţiale.

Nelu Roşca, liderul sindical de la Cariera Roşiuţa, crede că Bunoaica vrea să distragă atenţia de la negocierea noului CCM. „Ca să fie clar, dacă domnul Bunoaica s-a făcut sudor că atât a putut în viaţa lui, atâta poate. Nu poate să aducă judecăţi de valoare celorlalţi, fie ei lideri, fie ei directori sau conducători aşa cum o face, cu o nesimţire crasă. Noi avem acum un obiectiv prioritar, negocierea salarială în cadrul acestei societăţi şi să îndreptăm aceste discrepanţe, aceste abuzuri care au fost de-a lungul timpului şi s-au concretizat prin diferenţe salariale enorme. Nu cred că poate să-şi aducă o contribuţie pozitivă prin chestii de cancan colaterale”, a spus Nelu Roşca.

Eugen Iovan, liderul Sindicatului Energia Turceni, declară că salariul său este confidenţial. „Fiecare salariat are dreptul să facă ce vrea el. Să spună că are mai mult, că are mai puţin, afişează, nu afişează, dar salariul fiecărui salariat este confidenţial. Pe mine, dacă vin să mă întrebe membrii mei de sindicat ce salariu am, cum am, ce indemnizaţie, eu trebuie să fiu transparent, să le spun, dar nu mă apuc eu să le afişez. Acestea sunt lucruri populiste”, a comentat Iovan.

La rându-i, Constantin Mitrescu, preşedintele Sindicatului Energia Rovinari şi prim-vicepreşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, spune că nu a beneficiat de creşteri salariale. „Aşa cum am mai spus, eu am revenit în producţie acum un an şi n-am semnat adiţionalul. Pentru mine s-a dat exact cât prevedea legea, adică echivalentul salariului pe care l-am avut în 2007 sau 2008 când m-am suspendat. Bunoaiaca este unul dintre cei care au luat 5 clase în ultimul an”, a reacţionat Constantin Mitrescu.     

Nicu Bunoaica şi-a postat fişa de salarizare pe facebook din care reiese de că are clasa 22c. Sindicalistul a susţinut că liderii FNME şi ai Federaţiei Univers au primit clase anul trecut în condiţiile în care le aveau deja peste 50.

Vizualizări: 2,658

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: