Bunurile sechestrate cresc datoriile rău-platnicilor

Bunurile sechestrate de Direcţia de Taxe şi Impozite Locale nu se vând. În loc să fie recuperate, datoriile rău-platnicilor cresc din cauza banilor cheltuiţi cu licitaţiile.

Deşi au fost scoase la vânzare de câteva luni, 2 autoturisme şi mai multe produse electrocasnice nu au putut fi valorificate de către Direcţia de Taxe şi Impozite Locale Târgu Jiu din cauză că sunt foarte vechi şi au preţuri mari. Un autoturism de lux, evaluat la 100.000 de milioane este staţionat de mai bine de 3 luni în faţa sediului Direcţiei de Taxe şi Impozite din cauză că proprietarul nu i-a plătit impozitul de doi ani. Frigidere, maşini de spălat şi televizoare ocupă debaralele instituţiei fără a fi căutate de către cumpărători. Mariana Budulan, directorul Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale Târgu Jiu, a declarat: „Bunurile sechestrate nu se vând deoarece sunt foarte vechi iar oamenii preferă să le cumpere noi, direct din magazine în cazul produselor electrocasnice.

6 anunţuri pentru un obiect

Pentru a le putea vinde se organizează câte 3 licitaţii care trebuie anunţate în ziare. Au existat situaţii în care pentru un singur obiect a trebuit să dăm 6 anunţuri. Toate cheltuielile legate de licitaţii se adaugă debitorului. Datoria unui târgujian a crescut cu 20 de milioane deşi bunul sechestrat nu s-a vândut.” De asemenea, Mariana Budulan a mai precizat: „Pentru a încasa banii din datorii încercăm alte variante pentru că sechestrele nu mai au efect. În ultima perioadă am făcut popriri pe salarii, carduri şi pensii cu o încasare eşelonată.” În prezent, Direcţia de Impozite şi Taxe Locale mai are de recuperat aproximativ 20 de miliarde de lei de la rău-platnici.

Vizualizări: 97

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: