Cârciumaru: Ni s-a atras atenţia că răspundem fiecare cu funcţia

Sunt zece posturi de secretar de stat vacante, pentru care organizaţiile PSD trebuie să propună oameni până luni. Preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, a spus că organizaţia judeţeană va merge cu două sau trei propuneri. Acesta susţine că tuturor li s-a atras atenţia că răspund cu funcţiile dacă propun oameni de slabă calitate profesională.

Reporter: Aţi făcut evaluarea secretarilor de stat în Comitetul Executiv?

Florin Cârciumaru: Am discutat două probleme. Prima a fost referitoare la secretarii de stat, a doua la organizarea unui congres extraordinar. Pe partea de secretari de stat a fost făcută o prezentare a posturilor vacante, sunt 27 de posturi de secretar de stat şi unul de subsecretar de stat. Nu s-a discutat despre persoane sau despre organizaţiile cărora le revin posturile.

Rep.: PSD Gorj este interesat de aceste posturi?

F.C.: Trebuie să facem propunerile până luni la ora 12.00. O să mergem cu CV-urile la partid, acolo se va discuta pe fiecare judeţ în parte. Noi am vrea două posturi de secretar de stat. Sunt două etape, una este partea politică, trebuie să explicăm de ce Pasti, de ce Prunariu. Când avem acceptul politic, mergem cu CV-ul la minister. Ni s-a atras atenţia că răspundem fiecare cu funcţiile pentru propunerile pe care le facem, să nu îndrăznim să mergem cu oameni de slabă calitate profesională.

Rep.: Propunerile PSD Gorj sunt Toader Pasti şi Prunariu?

F.C.: O să stabilim exact până luni, dar asta ne gândim, să mergem cu domnul Mihai Prunariu pentru Ministerul Sportului şi domnul Cristian Toader Pasti la Ministerul Economiei. Ar putea fi şi o a treia propunere, domnul Bebe Ionică.

Rep.: Cu privire la organizarea unui congres, ce decizie a fost luată?

F.C.: A fost propunerea domnului Dragnea, nu a ştiut nimeni. Va fi în 10 sau 17 martie, depinde când vom găsi loc. O să fie undeva în Ardeal, probabil la Cluj. Domnul Dragnea a propus să îi fie reconfirmat mandatul, dar Comitetul Executiv nu a fost de acord, că a fost ales şi trebuie să îl ducă la capăt. Au fost şi voci care au cerut reconfirmarea unor vicepreşedinţi, dar nu a fost domnul Dragnea de acord, a zis că s-ar interpreta că vrea să dea pe cineva la o parte. Nu vor fi alegeri nici în teritoriu, nici la nivel naţional.

Rep.: Şi atunci, care este rolul congresului?

F.C.: Va fi un congres de două zile, în care să batem în cuie programul politic pentru alegerile din 2019 şi 2020. De asemenea, dacă sunt propuneri de modificare a statutului, să le înaintăm. Ca să vă dau un exemplu, sunt voci care susţin ca preşedinţii organizaţiilor judeţene să fie aleşi de toţi membrii organizaţiei, aşa cum s-a făcut la nivel naţional.

Vizualizări: 1,517

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: