Carieră a CE Oltenia, blocată timp de 8 zile. Motivul!

Situaţie gravă la Cariera Jilţ Nord din CE Oltenia. Timp de opt zile, unitatea minieră nu a putut face livrări pentru termocentrala Turceni deoarece un localnic a blocat activitatea punându-şi maşina pe calea ferată, aflată pe terenul său. Omul este supărat că nu a ajuns la o înţelegere cu cei din companie privind cedarea terenului pe care îl deţine şi care este folosit pentru transportul lignitului. A suspendat acţiunea abia luni, 5 decembrie, după ce a fost chemat la discuţii de directorul Sorin Boza.
Este vorba de un cetăţean din Mătăsari, Ion Purdescu, care este şi angajat al Complexului Energetic Oltenia la cariera Jilţ Sud, şi care timp de opt zile a blocat livrările pentru termocentrala din Turceni. Mai bine de o săptămâna a ţinut calea ferată blocată după ce şi-a pus maşina de-a latul.

„Locomotiva nu mai avea pe unde trece“
Acesta renunţă la protestul său dacă CE Oltenia îl avansează pe postul de şef de sector dar și prelungirea contractului de muncă pentru unul din fraţii săi. Bucata de teren pe care o deţine şi care este traversată de calea ferată nu este prinsă în culoarul exproprierilor de utilitate publică avizat pentru cariera Jilţ Nord, fiind mult mai departe, şi drept urmare în acest caz negocierile se fac strict pe seama regulamentului CE Oltenia. Sindicaliştii din zonă au vorbit despre acest blocaj și spun că pretenţiile salariatului companiei sunt exagerate. "Iar sunt probleme la Jilţ Nord, ne blochează calea ferată un angajat de la Jilț Sud. A mai făcut și înainte și acum iar nu merg livrările la cariera Jilț Nord. Pe bucata aceea de pământ s-au angajat vreo trei frați. Zice că nu dă drumul la încărcări că vrea să-l promoveze ca șef de sector, iar pe fratele căruia i se întrerupe activitatea pentru că are contract pe perioadă determinată vrea să fie angajat pe perioadă nedeterminată. Să înţeleagă şi el că nu se poate să laşi o carieră fără livrări", a declarat Adrian Marciuc, preşedintele Sindicatului Mine Energie Jilț- Turceni. Conducerea UMC Jilţ Nord l-a convins să renunţe, de moment, la protest după ce i s-a promis o întâlnire cu directorul Sorin Boza. "A băgat maşina pe calea ferată și locomotiva nu mai avea pe unde trece. Am reuşit de am dat drumul la livrări acum, după opt zile. Am vorbit cu Purdescu, nu știm ce se va rezolva până marți, când mergem la domnul director general Boza. Dânsul vrea multe. Sperăm să nu mai oprească livrările. Poate după discuţia de la CEO vom şti mai multe", a explicat Petre Ceauşescu, directorul UMC Jilţ Nord.

Vizualizări: 5,220

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: