Cartier din Târgu Jiu, îngropat în gunoaie. „Aruncă zi și noapte de toate. Ne-au adus și animale moarte la geam!”

Imagini greu de privit în Cartierul Pandurașu, care pare că a devenit o groapă imensă de gunoi. Străzi blocate de gunoaie, mormane de haine, plastice și resturi menajere zac pe câmpuri sau lângă calea ferată. E fenomenul imposibil de eradicat, în fața căruia autoritățile n-au nicio soluție.

După ce consilierul local Luis Popa a postat pe Facebook câteva fotografii cu gunoaiele din zonă, a fost trimis un utilaj să strângă gunoaiele care blocau o stradă.

Oamenii care locuiesc în cartier sunt revoltați, dar spun că nu ei aruncă gunoaiele care zac oriunde te-ai uita. „Asta nu e nimic. Lângă calea ferată, unde trec trenurile din toate zonele, se văd toate mizeriile. Vin oameni, avem şi noi oraş turistic. Nu aruncăm noi gunoaiele, dar primăria ar putea să trimită aici un container, ceva, să nu mai arunce oamenii pe jos. Oamenii nu au bani să plătească gunoiul și aruncă unde nimeresc. În mijlocul drumului, că dacă nu au unde să arunce”, a spus un localnic.

La câteva sute de metri distanţă, lângă calea ferată, ar avea unde să arunce, dar gunoaiele au fost aruncate tot pe jos, nu în container.  „Se face curat şi se aruncă din nou. De ani de zile, ne lasă în halul ăsta. Toată Obreja vine noaptea, ziua, și aruncă aici gunoaiele. Nu poți să reziști aici. Toată vara stăm cu geamurile închise. E un focar de infecție. Au adus animale moarte, gunoaie de toate felurile. Ne îmbolnăvim aici cu tot cu copii și primăria nu ia nicio măsură”, a spus o localnică. „Exact lângă geamul meu, au adus saci întregi cu gunoaie. Era închis drumul și nu mai aveai pe unde să treci de gunoaie. Să facă ceva primăria, să aducă niște camere de luat vederi să vadă oamenii care aruncă și să-i amendeze. Sau să mai patruleze și polițiștii locali mai des”, a propus o altă femeie care locuiește în zonă.

Amendați, dar degeaba

Garda de Mediu, polițiștii locali dau amenzi, dar situația e scăpată de sub control. „Au fost confiscate şi mijloace de transport numai că fenomenul, aşa cum se poate observa, nu a putut fi eradicat. Deja a început o acţiune de ecologizare. Noi derulăm deja un control și la primăria Târgu Jiu”, a spus Gheorghe Sanda, comisarul șef al Gărzii de Mediu Gorj.

Luis Popa, directorul Serviciului de Gestionare a Deşeurilor Gorj, a rămas îngrozit de imagine: „Ar trebui ca cei de la Poliţia Locală să vină mult mai des în această zonă. Să se pună şi anumite camere pentru a vedea cine aruncă gunoaiele aici. Este păcat de această zonă, este o zonă verde. Este aproape de case, este un focar de infecţie pentru populaţia din zonă. Este la doar câteva sute de metri de Coloana Infinitului”.

Doar în acest an, Garda de Mediu a dat amenzi numai în acest cartier de peste 100 de mii de lei. Poliţiştii locali au scris şi ei sancţiuni de 52 de mii de lei din acelaşi motiv. 

Galerie foto






Vizualizări: 2,418

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: