Câte persoane au fost angajate în CEO şi de ce!

Conducerea Complexului Energetic Oltenia (CEO) a răspuns ieri unei solicitări a ziarului Pandurul referitoare la numărul de angajări realizate de la înfiinţarea companiei, 1 iunie 2012. Răspunsul? 34 de persoane. Sindicalistul Constantin Mitrescu ştia doar despre angajarea a şapte persoane. Răspunsul CE Oltenia nu este complet, astfel că pe adresa redacţiei aşteptăm toate informaţiile pe care le-am cerut în baza legii 544 privind accesul la informaţii publice.

Acum o săptămână, Pandurul a solicitat o serie de informaţii privind angajările de la CEO, în contextul în care sunt tot mai multe acuzaţii de politizare a companiei energetice. Am solicitat numărul de persoane ce au fost angajate de la înfiinţarea Complexului Energetic Oltenia, funcţia pe care au fost încadrate şi data înregistrării contractului de muncă. Directorul de la Resurse Umane, Ion Răuţ, a formulat un răspuns prin care am primit nici jumătate din informaţiile cerute. Răuţ transmite că au fost efectuate 34 de angajări. Nu ştim funcţiile, iar în unele situaţii aflăm motivul angajării. Este vorba despre zece persoane care au fost angajate la CEO datorită unor „obligaţii prevăzute de contractele colective de muncă aplicabile“. Alte zece persoane au primit o slujbă la CEO drept despăgubire în urma cedării terenurilor din faţa excavatoarelor. Potrivit conducerii CEO, au fost organizate cinci concursuri pentru posturi vacante. Însă nu ştim pentru ce posturi.

Alte două persoane au ajuns să lucreze într-una dintre cele mai mari companii din România, dar nu ştim nici pe ce funcţie, nici motivul. În plus, este evident că nu a fost vorba despre concurs. Un număr de şapte persoane au fost încadrate pe durată nedeterminată, pe perioada suspendării contractelor individuale de muncă ale unor salariaţi.

Mitrescu: Nu am ştiut că au fost concursuri la CEO

Numărul angajărilor îl surprinde pe sindicalistul din Termocentrala Rovinari Constantin Mitrescu. „Noi avem cunoştinţă de şase-şapte angajări. În cazul în care în spatele acestor angajări sunt motive serioase, decesul unui angajat şi încadrarea unui copil sau soţie, sau oamenii au teren de care este nevoie pentru continuarea activităţii, niciodată nu sunt prea multe. Dar dacă sunt politice atunci e o problemă. Nu am auzit să fie vreun concurs în CEO, aceste concursuri trebuie publicate, trebuie afişate să ştie toată lumea, pot participa şi copiii angajaţilor sau tineri din judeţ. O să ne interesăm şi noi despre acest număr şi motivele angajării“, a declarat Constantin Mitrescu.

Reducerea cheltuielilor la CEO, „prioritate permanentă“

Conducerea Complexului Energetic Oltenia a transmis că o prioritate în companie este reducerea cheltuielilor. Întrebată la ce categorie vor fi făcute cele mai mari reduceri, conducerea CEO nu a oferit un răspuns clar. Întrebarea este pertinentă în condiţiile în care de discută despre o reducere de 14 procente a cheltuielilor. Am aflat doar că reducerea cheltuielilor este o prioritate. Iată răspunsul formulat de Ion Răuţ, directorul de Resurse Umane, care pare să aibă date şi despre cheltuirea banilor în companie: „Reducerea cheltuielilor SC Complexul Energetic Oltenia este o prioritate permanentă a conducerii societăţii având în vedere necesitatea competitivităţii pe piaţa de energie electrică, în contextul dezvoltării de noi capacităţi de producere a energiei“  

FĂRĂ DISPONIBILIZĂRI

Conducerea CEO a menţionat că pentru anul 2013, societatea „nu are în derulare un program de restructurare care să prevadă disponibilizări de personal“.

Vizualizări: 184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: