Câţi bani are de luat Ianăşi de la primărie

Ion Ianăşi a revenit, luni, în funcţia de primar al comunei Vladimir, după ce instanţa a anulat ordinul de încetare a mandatului emis de Instituţia Prefectului. Ianăşi aşteaptă acum să-şi primească drepturile salariale pentru cele două luni în care nu a mai fost primar.

Este vorba de câteva mii de lei, diferenţa salarială dintre funcţia de cantonier şi cea de primar. „Eu nu am plecat din primărie, am avut doar mandatul suspendat. Am trecut pe postul de cantonier, pe care-l ocupam înainte de a ieşi primar. În situaţia în care s-a anulat ordinul de încetare a mandatului, e normal să-mi cer drepturile salariale. Trebuiau să-mi dea salariul şi dacă stăteam acasă, dar acum trebuie să primesc diferenţa dintre salariul de cantonier şi cel de primar”, a declarat Ion Ianăşi, primarul comunei Vladimir. Acesta a rămas fără mandat, ca urmare a unei condamnări cu suspendare suferite după un accident de circulaţie petrecut înainte de a fi primar.
Reprezentanţii Instituţiei Prefectului se aşteaptă ca decizia instanţei în cazul primarului de la Vladimir să creeze un precedent. „Probabil, judecătorul a luat în calcul că este infracţiune la legea circulaţiei şi nu avea legătură cu fapte de corupţie. Atunci când încetează mandatele, legea nu distinge care sunt faptele pentru care este condamnat edilul respectiv. Este interesant de văzut motivarea instanţei. Probabil, se creează un precedent”, a declarat Sorin Arjoca, subprefectul judeţului Gorj. Şi mandatul lui Mihai Troacă, fostul primar de la Padeş, a încetat înainte de termen din cauza unei condamnări suferite după un accident de circulaţie. Troacă nu a mai candidat pentru un al doilea mandat, însă ar putea emite pretenţii privind drepturile salariale.
REVOLTĂ
Vasile Moşoiu, fostul primar din Drăguţeşti, este revoltat din cauză că instanţa nu i-a dat şi lui câştig de cauză. „Mi se pare absurd că un tembel de la Prefectură demite un primar, iar o instanţă de judecată îi dă dreptate. Colegul meu primar, Ianăşi, este sub condamnare un an şi patru luni, eu am terminat condamnarea, el câştigă şi eu pierd, mi se pare absurd. Nu văd logica, la un interval de 7 zile unul pierde şi altul câştigă. Cred că, până la urmă, politicul în judeţul Gorj a intrat şi unde nu trebuia”, a declarat Moşoiu.

Vizualizări: 1,068

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: