Cezar Ouatu, amintiri despre primul premiu luat la Târgu Jiu

Este un cântăreţ de succes, dar nu i-a fost deloc uşor să ajungă sus. Este vorba de Cezar Ouatu, care a povestit într-un interviu pentru Adevărul cum şi-a început cariera acum 20 de ani, la Târgu Jiu.

Cezar Ouatu şi-a descoperit vocea când avea 17 ani şi se pregătea de bacalaureat. După prima lună de cântat, s-a înscris la un concurs la Târgu Jiu. „Îmi aduc aminte că la Târgu Jiu, la festivalul «Orpheus», am luat marele premiu şi toată lumea mă întreba de câţi ani fac canto. Când le ziceam că de o lună, oamenii rămâneau uimiţi. M-a ajutat foarte mult ideea că aveam în spate tot bagajul de pianist, a fost un mare avantaj. Apoi, am plecat pur şi simplu. Mi s-a părut că Italia este o şcoală foarte importantă pentru ce-mi doream eu, cred că Italia este numărul 1 în lume”, a povestit artistul care acum are dublă cetăţenie.

Acesta şi-a câştigat o vreme existenţa fiind chelner sau băiatul care livrează pizza. „Am stat 20 de ani, am dublă cetăţenie, dar a fost o perioadă cu suişuri şi coborâşuri. Am făcut de toate, am îngrijit bătrâni în centre de recuperare, am vândut pizza. Dimineaţa mergeam în supermarket să aranjez produse, după care mă îmbrăcam în costum şi eram profesor de muzică la corul unei capele de lângă Milano. Când am câştigat primele concursuri, nu eram neapărat pregătit, dar acolo m-au remarcat foarte multe agenţii de impresariat şi debutul meu în operă nu a întârziat să apară, debutul la «Gran Teatro la Fenice» din Veneţia. Italia mi-a dat foarte multe”, a mai spus cântăreţul, pe care mulţi s-au supărat că s-a prezentat la un concurs de talente ca fiind italian.

Vizualizări: 815

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: