Chivu, evacuat cu poliția din ședința CL Rovinari - comunicat

În cadrul ședinței Consiliului Local al orașului Rovinari, care a avut loc, astăzi, în prezența câtorva zeci de localnici, primarul ALDE Filip Robert a evacuat, cu poliția, din sala de ședință un consilier local PNL. Laurențiu Chivu a solicitat cuvântul pentru a atrage atenția asupra faptului că, prin unele proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi, se forțează legea.
Un proiect se referea la acordarea dreptului de superficie pentru unele terenuri, în condițiile în care exista la primărie o adresă de la ANRP în care se specifică faptul că dosarele nu au fost soluționate, iar în alt proiect de hotărâre, Consiliul Local intenționa să achiziționeze un teren, pentru care exista o hotărâre judecătorească prin care magistrații obligau Primăria orașului Rovinari să redea respectivul teren în circuitul agricol.
Consilierul PNL Laurențiu Chivu a solicitat să i se acorde posibilitatea de a exprima punctul de vedere al consilierilor liberali, punct de vedere care nu a fost pe placul primarului. Ca atare, s-a solicitat supunerea la vot a hotărârii de excludere din sală a consilierului liberal. Pentru cenzurarea opiniei consilierilor PNL și evacuarea din sală a lui Laurențiu Chivu au votat reprezentanții ALDE, ai PSD și PRU.
Chivu a fost scos din sală de polițiștii locali, chemați de Filip, moment în care toți consilierii liberali au părăsit sala de ședință.
Pentru că ABUZUL este laitmotiv pentru reprezentanții ALDE, liderii PNL își exprimă indignarea și atrag atenția primarului de la Rovinari că din 1989 în România este DEMOCRAȚIE, iar primăria nu este moșia sa, este o instituție publică în care legea trebuie respectată. Mai mult decât atât, Legea 393/2004 , actualizată, privind Statutul Aleșilor Locali, prevede la Art. 20 , alin (2) că ”Libertatea de opinie şi de acţiune în exercitarea mandatului alesului local este garantată.”, aceeași lege prevăzând că sancțiunile care pot fi aplicate unui consilier sunt graduale, începând cu avertisment și se aplică numai pentru încălcarea Legii 215/2001 actualizată, ceea ce nu este cazul.
Pentru atitudinea sa, împotriva primarului Filip, consilierul Laurențiu Chivu va face plângere penală la parchet pentru abuz în serviciu și , în civil, acțiune în pretenții pentru calomnie și insultă.

Sursa: Comunicat PNL Gorj

Vizualizări: 2,909

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: