Cinci echipe luptă pentru salvare în Liga 2

Pandurii rămâne în continuare în luptă pentru a evita salvarea de la retrogradare şi după victoria din meciul cu Energeticianul. Gorjenii mai au de jucat două meciuri în acest sezon, la fel ca alte patru echipe cu care se află în luptă directă pentru un loc în eşalonul secund şi în viitorul sezon.

După meciurile disputate deja din etapa a 36-a se cunoaşte şi a patra echipă  care retrogradează matematic din Liga 2. Aceasta este Aerostar care se alătură deja retrogradatelor Dacia Unirea Brăila, CS Baloteşti şi ACS Poli Timișoara. Rămâne ca în următoarele două etape să se decidă rezultatul luptei pentru evitarea ultimului loc care duce în Liga 3, o luptă care acum implică cinci cluburi. Astfel, pentru evitarea ultimul loc retrogradababil se vor lupta în ultimele două etape cinci echipe: Energeticianul, Pandurii, SSC Farul, Daco-Getica şi ASU Politehnica Timișoara.

Dintre toate cele cinci echipe, Energeticianul are cele mai mici şanse să scape de retrogradare. Înaintea meciurilor din ultima etapă Energeticianul se afla pe locul 15, iar Pandurii era pe 16. După ce gorjenii au câştigat cu 2-1 în deplasarea de la Petroşani, prin golurile marcate de Gabriel Dodoi (28', 87'), respectiv Vlad Rusu (9'), cele două echipe au făcut rocada în clasament. Energeticianul are acum cele mai mici şanse să se salveze de la retrogradare având în vedere şi adversarii pe care urmează să-i întâlnească în ultimele două etape. Echipa antrenată de Viorel Tănase se deplasează în weekendul următor la Bucureşti, pentru meciul cu Metaloglobus, o formaţie greu de învins mai ales pe teren propriu, iar în ultima rundă întâlnesc actualul lider, Chindia, care probabil va fi promovat matematic la acea dată.

Pandurii are a doua şansă şi, la fel, are un program greu. Mai întâi o întâlneşte pe teren propriu pe ASU Politehnica, o altă echipă care e în acest joc al evitării retrogradării, iar în ultima rundă merge la ”U” Cluj. Victoria de la Petroșani a gorjenilor a fost una importantă așa cum a declarat antrenorul Adrian Bogoi și face acum ca Pandurii să depindă doar de propriile rezultate: ”În momentul de faţă, stăm la mâna noastră, nu depindem de nimeni şi dorim să luăm punct sau puncte în ambele etape rămase. La Petroșani a fost un meci foarte important pentru noi şi era important să reuşim să câştigăm cel puţin un punct. Eu cred că ne-ar fi avantajat şi un egal, cu atât mai mult victoria. Am avut multe ocazii, dar şi ei au avut. A fost un gol controversat al lor, dar a fost un joc echilibrat şi am fost mulţumit că am rezistat până la sfârşitul meciului. Am fost echilibraţi chiar la 1-1, nu am făcut greşeli foarte mari. Am crezut în victoria noastră până la sfârşit şi am realizat-o”.

ASU Politehnica se află la şase puncte distanţă de Energeticianul, dar nu este salvată matematic, fiindcă la rezultate direct stă prost (0-0 la Timişoara şi 1-2 la Petroşani). Tot la şase puncte sunt şi cei de la Ripensia, însă aceştia stau mai bine la rezultate direct cu trupa lui Viorel Tănase (3-2 la Petroşani şi 1-1 la Timişoara), astfel că şi-au asigurat menţinerea în Liga 2. SSC Farul se poate salva matematic weekendul următor, când are un meci uşor în deplasare la ultima clasată Dacia Unirea Brăila, iar apoi o întâlneşte pe Ripensia. Daco-Getica are un meci dificil în weekend, la Ripensia, iar în ultima etapă o întâlneşte pe ACS Poli. ASU Politehnica le mai întâlneşte pe Pandurii şi Metaloglobus, două adversare grele, dar, chiar dacă va pierde ambele meciuri, foarte probabil nu va ajunge în situaţia de a retrograda.

Etapa 37, meciuri care implică echipele care luptă pentru evitarea ultimului loc retrogradabil sau care au retrogradat deja:

Metaloglobus Bucureşti - Energeticianul   

Pandurii Târgu Jiu - ASU Politehnica Timişoara    

CS Baloteşti - Universitatea Cluj   

Sportul Snagov - Aerostar Bacău    

ACS Poli Timişoara - CS Mioveni    

Ripensia Timişoara - Daco-Getica Bucureşti    

Dacia Unirea Brăila - SSC Farul Constanţa

Etapa 38, meciuri care implică echipele care luptă pentru evitarea ultimului loc retrogradabil sau care au retrogradat deja:

Luceafărul Oradea - Dacia Unirea Brăila   

SSC Farul Constanţa - Ripensia Timişoara    

Daco-Getica Bucureşti - ACS Poli Timişoara    

Aerostar Bacău - CS Baloteşti    

Universitatea Cluj - Pandurii Târgu Jiu     

ASU Politehnica Timişoara - Metaloglobus Bucureşti    

Energeticianul - Chindia Târgovişte

Vizualizări: 1,010

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: