Ciolocoi (PNL): Cei de la PSD mai au timp să se gândească la protocolul USL

Declaraţiile făcute de Florin Cârciumaru, potrivit cărora pesediştii gorjeni nu-l vor vota pe Crin Antonescu pentru funcţia de preşedinte, anunţă un scandal de proporţii între cadrul alianţei USL. Şefii PNL Gorj sunt convinşi că declaraţiile liderului PSD nu au venit în urma unei discuţii cu Victor Ponta şi că sunt doar vocile anumitor social-democraţi din judeţ.

Rep.: Cum comentaţi declaraţiile lui Florin Cârciumaru potrivit cărora pesediştii de la Gorj nu-l vota pe Crin Antonescu pentru funcţia de preşedinte?

Mădălina Ciolocoi: Probabil, domnul Florin Cârciumaru a avut semnale în acest sens de la anumiţi membri PSD, care au fost influenţaţi de evenimentele din ultima perioadă. În fiecare organizaţie judeţeană, preşedinţii sunt interpelaţi de către membrii partidului cu privire la diferite măsuri luate la nivel central.

Rep.: Credeţi că declaraţiile domnului Florin Cârciumaru au venit în urma unor discuţii purtate cu domnul Victor Ponta?

M.C.: Nu cred că ideea de a nu-l susţine pe Crin Antonescu pentru funcţia de preşedinte a venit de la nivel central. Aşa cum am precizat anterior, cred că au avut loc anumite discuţii în cadrul organizaţiei PSD de la Gorj. Este bine ca lucrurile să clarifice în interiorul partidului. Şi la noi au fost probleme când s-a spus că am pierdut anumite funcţii. Au existat şi membri PNL care au spus că nu este bun Codul Fiscal. Cu toate acestea, problemele le-am rezolvat în interiorul partidului. Le-am explicat membrilor PNL că trebuie să se lucreze în USL, pentru că există un protocol ce trebuie respectat. Mi se pare de bun augur să existe şi opinii diferite, pentru că altfel am fi tentaţi să luăm hotărâri greşite.

Rep.: Credeţi că se va dizolva alianţa USL?

M.C.: E puţin probabil ca USL să trădeze votul cetăţenilor. Oamenii nu au votat doar câte un partid în parte, PSD sau PNL, ci au votat alianţa. Cred că cei de la PSD mai au timp să se gândească la protocolul USL. Nu trebuie să uite că obiectivele protocolului sunt pe termen lung şi ca atare trebuie să se conformeze. Consider că domnul primar Florin Cârciumaru ştie foarte bine cum să explice membrilor săi de partid programul USL. Cred că dumnealui are experienţa necesară pentru a face să nu existe flexiuni între PSD şi PNL.

Rep.: Consideraţi că domnul Crin Antonescu este pregătit pentru funcţia de preşedinte?

M.C.: Cred că preşedintele Crin Antonescu, odată ajutat şi de PSD să ajungă în această funcţie, va avea suficientă maturitate de a conduce România şi va colabora cu Guvernul. Nu cred că va avea opinii punctuale, cred că se va găsi o cale de înţelegere.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: