Cum să scapi de umiditatea de pe pereți 

Umezeala poate fi unul dintre cei mai neplăcuți inamici ai locuinței. Este esențial să fii informat cu privire la soluțiile disponibile pentru a aborda această problemă. 

Este important să elimini umiditatea din pereți și să previi formarea igrasiei în casa ta.

În primul rând, trebuie să știm care sunt principalii factori care pot duce la apariția mucegaiului.

Umiditatea și căldura din interior favorizează apariția mucegaiului în special în sezonul rece, din cauza diferențelor mari de temperatura. Izolarea incorectă a pereților va bloca transferul umidității din interior către exterior și astfel se va forma condensul, mediu propice pentru dezvoltarea mucegaiului.

Daca hidroizolația este efectuată cu materiale de slabă calitate, pot apărea infiltrații de apă în pereții interiori ai casei. Este recomandat ca aceste lucrări să fie efectuate de un profesionist, pentru a evita apariția mucegaiului în timp.

Pentru mucegaiul deja format pe pereți ai la îndemână mai multe soluții practice, care te pot ajuta să elimini cu succes aceste pete inestetice si dăunătoare.

Pentru pereții albi poți opta și pentru prepararea unei soluții în casă cu următoarele ingrediente: un pahar de apă si unul de oțet, sucul de la o lămâie, două linguri de bicarbonat de sodiu și una de apă oxigenată. Amestecă ingredientele într-o sticlă cu pulverizator și lasă să acționeze pe zona cu mucegai timp de 2-4 ore. În momentul în care îndepărtezi mucegaiul, evită inhalarea acestuia. Este recomandat să foloseșt o mască pentru față și mănuși.

Mucegaiul iubește umezeala, iar un mediu în care umiditatea aerului depășește 80% sporește semnificativ șansele de apariție a acestuia. Cea mai utilă soluție este utilizarea unui dezumidificator. În plus, dacă te-ai mai confruntat în trecut cu problema mucegaiului, alegerea unui dezumidificator este remediul ideal împotriva reapariției lui.

Una dintre cauzele frecvente ale umidității în interior este lipsa ventilației corespunzătoare. Asigură-te că locuința este bine ventilată, mai ales în zonele cu umiditate crescută, cum ar fi baia și bucătăria. Poate fi necesar să instalezi un sistem de ventilație sau să deschizi ferestrele regulat, pentru a permite aerului să circule.

Printre trucurile pe care le putem găsi, pentru a elimina temporar mucegaiul și a preveni apariția lui, se numără peroxidul de hidrogen, oțetul alb și bicarbonatul de sodiu.

Vizualizări: 1,976

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: