Cum se poate crește acasă un arbore de avocado din semințe!

Pentru aceia care doresc să experimenteze culturile unor noi plante mai puțin acomodate la noi, este ușor să crească propriul arbore de avocado din semințe. Va trebui să începeți prin a îndepărta sâmburele din avocado cu grijă, fără a-l tăia, și aveți grijă să nu îndepărtați pielea maro de pe sâmbure.

Unii sâmburi de avocado sunt ușor alungiți, în timp ce alții au forma aproape ca niște sfere perfecte. Capătul puțin mai ascuțit este partea de sus, iar capătul plat este partea de jos. Pentru a obține o plantă, pur și simplu se pun sâmburii în pământ și se menține pământul umed.

Încolțirea poate dura de la patru până la opt săptămâni pentru a obține un germen, așa că aveți nevoie de răbdare.

Partea superioară a sâmburelui de avocado se va usca și va forma o crăpătură, iar pielea exterioară a semințelor maro se va desprinde. Crăpătura se va extinde până la fundul vasului iar prin fisura din partea de jos va începe să iasă o rădăcină pivotantă. Rădăcina pivotantă va crește din ce în ce mai mult (și se poate ramifica) și, în cele din urmă, un mic mugur va ieși prin partea de sus a vasului în care a fost plantat sâmburele de avocado.

Când tulpina are aproximativ 15 cm lungime, tăiați-o înapoi la aproximativ 8 cm, acest lucru va încuraja o nouă creștere. Când atinge din nou 15 cm, mutați planta într-un sol bogat și într-un vas cu diametrul de 25 cm, lăsând jumătatea superioară a semințelor expusă. Planta are nevoie de udări frecvente iar solul trebuie să fie întotdeauna umed, dar nu saturat.

E greu de spus totuși dacă toți arborii de avocado plantați astfel vor oferi și fructe. Uneori, plantele de avocado vor începe să producă fructe după ce au trei sau patru ani, alteori au nevoie de peste 15 ani pentru a dezvolta fructele iar unele plante nu o fac niciodată.

Galerie foto


Vizualizări: 2,651

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: