Cum se poate prepara acasă brânza de vaci!

Brânza de vaci este o brânză moale, proaspătă, care are o aromă ușoară și puțin acidă. Are un conținut scăzut de calorii dar e bogată în proteine care se formează atunci când faci caș de lapte de vacă.

Brânza de vaci nu are coajă și nu este făcută pentru a fi coaptă sau învechită. Odată ce ți-ai făcut brânza de vaci de casă, o poți pune în mai multe rețete dulci, cum ar fi cele cu fructe de pădure sau banane, sau cu ingrediente mai sărate, cum ar fi chipsuri tortilla sau ardei prăjiți.

Rețeta de brânză de vaci de casă necesită doar trei ingrediente de bază: lapte, oțet alb și sare.

Ingrediente:

1 l de lapte

3/4 cană de oțet alb sau suc de lămâie

1 linguriță de sare de masă

1/2 cană de smântână groasă (opțional)

Smântâna este opțională, deoarece o poți adăuga la rețetă dacă vrei să faci brânza de vaci de casă foarte cremoasă.

Ai nevoie de o oală mare, cu fundul greu, un termometru alimentar, o lingură de lemn, o strecurătoare, pânză deasă de brânză și două boluri suplimentare.

Mod de preparare:

Toarnă un litru de lapte la alegere într-o oală mare și grea. Încălzește oala la aproximativ 80 grade. Folosește fie o lingură de lemn, fie un tel pentru a amesteca ușor din când în când, astfel încât laptele de pe fundul oalei să nu se ardă. Dacă începe să ardă, scoate-l repede de pe aragaz și lasă-l să se răcească puțin.  Odată ce laptele a fost încălzit la temperatură, ia oala de pe foc. Dacă o îndepărtezi prematur, brânza. s-ar putea să nu se coaguleze. Dacă nu o îndepărtezi la timp, vei obține caș foarte mic, un randament scăzut, iar brânza ta va fi tare și moale.

Toarnă 3/4 de cană de oțet sau suc de lămâie și amestecă folosind lingura de lemn sau telul apoi acoperă întreaga oală și las-o să se odihnească timp de treizeci de minute.

Pune strecurătoarea peste unul dintre bolurile suplimentare, și apoi pânza, astfel încât, atunci când pui brânza în el pentru a se scurge, vasul suplimentar să prindă tot conținutul. Lasă să se scurgă în bol timp de treizeci de minute sau până când picurarea a încetinit. După ce s-a scurs brânza scoate totul din strecurătoare strângând strâns capetele pânzei și înfășurând brânza ca într-o bilă. Ține-o într-o mână și trece peste ea apă rece. Rularea sub apă rece va asigura că bila de brânză se răcește în mod adecvat.

Vizualizări: 1,551

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: