Cum va arăta noul buletin - FOTO

Noile cărți de identitate, care vor fi schimbate cu niște carduri electronice, vor conține date biometrice, precum imaginea facială și amprente, dar deși introducerea acestora va duce la eliminarea cardului de sănătate, documentul nu va conține istoricul medical al titularului. Mai mult, noul buletin nu va putea fi accesat decât asemenea cardului bancar, prin introducerea unui PIN de către utilizator.​

Noua formă a cărţii de identitate a fost făcută publică miercuri în cadrul unei dezbateri organizate de Ministerul de Interne. „Cartea electronică de identitate va conţine un CIP care permite accesarea serviciilor electronice prin utilizarea certificatului electronic emis de MAI pentru autentificarea în sistemele informatice. Va permite stocarea în condiţii de siguranţă a datelor biometrice ale titularului, respectiv imaginea facială şi, opţional, imaginile impresiunilor papilare a două degete. De asemenea, va permite utilizarea semnăturii electronice”, s-a menționat în cadrul dezbaterii.

Noul document, ce va costa circa 20 de euro, ar putea fi disponibil de anul viitor, dar nu va fi obligatorie preschimbarea, în momentul apariţiei acestuia.

Vizualizări: 3,336

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: