Damian Dițescu s-a întors șef de secție la Spitalul Bumbești-Jiu

Medicul ginecolog Damian Dițescu s-a întors la Bumbești-Jiu odată cu redeschiderea unității spitalicești, în calitate de șef de secție, deși a părăsit spitalul din postul de manager atunci când acesta și-a închis porțile în aprilie 2011. De atunci numele medicului ginecolog a fost târât în tot felul de scandaluri mediatice și a fost acuzat de mai multe mame de malpraxis. După ce a plecat de la Bumbești-Jiu, Dițescu a trecut pe la spitalele Târgu-Cărbunești și Novaci, unde mai profesează și acum cu jumătate de normă.

Damian Dițescu a ocupat funcția de manager la Spitalul din Bumbești-Jiu înainte ca unitatea spitalicească să fie închisă de Guvernul Boc în aprilie 2011. Înainte, dar mai ales după ce a părăsit această unitate spitalicească, Damian Dițescu a fost acuzat de malpraxis de mai multe mămici ai căror bebeluși au decedat la naștere. Damian Dițescu a plecat din postul de manager și șef de secție ca simplu medic ginecolog la Târgu-Cărbunești și Novaci. În această perioadă, pe numele medicului ginecolog a fost întocmit un dosar penal de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de neglijență în serviciu. Dosarele au fost studiate și de Colegiul Medicilor și, după o anchetă întârziată, Dițescu s-a ales cu un avertisment verbal. A continuat să profeseze numai la Spitalul din Novaci, iar când s-a deschis spitalul din Bumbești-Jiu s-a întors pe postul de șef de secție, fără a mai susține concurs.

Cu cine face Dițescu echipă?

Damian Dițescu face echipă cu medicul ginecolog Grigore Geamănu, care ocupă funcția de director medical la Spitalul din Bumbești-Jiu. Geamănu a profesat mulți ani la Motru. Echipei de la Bumbești-Jiu i s-ar putea alătura și medicul ginecolog Cecilia Corneanu, care a lucrat în urmă cu zeci de ani la Motru. Potrivit unor surse, Corneanu a părăsit unitatea spitalicească în 1990 pentru a venit la Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu și pentru că nu a reușit a decis să lucreze doar în sectorul privat, la propriul cabinet.

Alți medicii care lucrează la Bumbești-Jiu

Medicul de rezistență al Spitalului din Bumbești-Jiu este chirurgul Oleg Ivanov, care a lucrat la Novaci, apoi la Bumbești-Jiu, a trecut pe la Spitalul Județean , iar acum a revenit în Gorj de la un Spital din Pitești. Acesta este cunoscut pentru intervențiile chirurgicale destul de complicate și ar putea face echipă cu medicul chirurg care profesează acum la Novaci, Ahmed, iar anestezistul Georgiana Ionescu este cu jumătate de normă de la Spitalul Judeţean.

Vizualizări: 596

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: