De ce nu a refuzat Cristina Cilibiu postul de prefect

Învestită în funcția de prefect la jumătatea lunii septembrie, Cristina Cilibiu își face planuri pentru când îi va înceta mandatul. Conștientă că ocupă vremelnic acest post, Cilibiu a declarat că nu-și dorește un viitor politic și nu ia în calcul vreo candidatură la Târgu Jiu, ci are în plan să revină la ADR Sud Vest Oltenia.

Cristina Cilibiu și-a dat demisia din postul de primar de la Turceni pentru că, spune ea, și-a dorit mai mult timp aproape de familie odată ce s-a mutat la Târgu Jiu și era nevoită să facă naveta zilnic, la Turceni.

Când i s-a propus postul de prefect și să devină prima femeie prefect din Gorj, Cilibiu mărturisește că n-a stat prea mult pe gânduri. “Când mi s-a făcut propunerea, dacă aș fi refuzat-o, nu era tocmai ok pentru noi, femeile. E destul de greu să trăiești într-o lume a bărbaților și să faci față. Am zis că trebuie să fac lucrul acesta pentru că aveam o experiență în administrație și problemele de care m-am lovit când eram primar”, a mărturisit prefectul Cristina Cilibiu, prefectul județului Gorj, la un podcast cu jurnalistul Iulia Blondea.

Întrebată dacă ar viza o candidatură la Primăria Târgu Jiu sau Consiliul Județean Gorj peste doi ani, Cilibiu a răspuns: “Nu-mi doresc un viitor politic. Când n-o să mai fiu prefect, îmi doresc să mă întorc la ADR Sud Vest Oltenia. Am stat doar trei săptămâni acolo, dar e o funcție pe care mi-o doresc pentru că dezvoltarea Gorjului înseamnă atragerea de fonduri europene”.

Vizualizări: 3,081

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: