Iordache: CEO va plăti mai mult cu 300% pentru transportul cărbunelui pe calea ferată

Se măreşte preţul la transportul feroviar al cărbunelui. Ministerul Transporturilor a iniţiat o ordonanţă pentru a actualiza preţurile din contractele pe care le are CFR. Această actualizare presupune mărirea cheltuielii, pe care Complexul Energetic Oltenia o are pentru acest serviciu de transport, cu 300%, a declarat astăzi, în conferința de presă, senatorul Ion Iordache.

Preşedintele PNL Gorj, Ion Iordache, afirmă că această ordonanţă de guvern reprezintă un atac la buna funcţionare a CEO şi că deja a depus amendamente pentru a diminua aceste creşteri de preţuri: „Este vorba despre Ordonanţa de urgenţă a guvernului care are numărul 151/2022, ordonanţă care este in vigoare şi priveşte ajustarea preţurilor la transportul feroviar de cărbune. În ordonanţă, iniţiată de către Ministerul Transporturilor, s-a prevăzut actualizarea preţurilor din contractele pe care le are CFR cu CEO şi cu celelalte companii energetice pentru transportul cărbunelui. Prin această actualizare, se măreşte cheltuiala pe care o are CEO cu 300%.

Un atac foarte mare la buna funcţionare a Complexului Energetic Oltenia. Acest lucru împiedică CEO să înceapă să mai facă retehnologizării, condiţii de lucru mai bune şi mărirea veniturilor pentru salariaţi. Dacă această ordonanţă va rămâne în vigoare, după ce trece prin parlament, toate investiţiile pe care şi le propusese CEO, se diminuează.  Am intervenit ieri cu colegii parlamentari de la Partidul Naţional Liberal, ieri a fost comisie la senat, Comisia de energie. Cu excepţia PNL, celelalte partide au fost de acord cu ordonanţa. Am lucrat la nişte amendamente împreună cu cei de la CEO şi au fost depuse ieri, în şedinţă. Amendamentele ajută la a nu mai actualiza, atât de mult, cum se propunea iniţial, cu 300%, şi a fost aprobată în Comisia de energie. Deci ieri a fost realizat un prim pas pentru a elimina aceste prevederi din ordonanţă care reprezintă o povară destul de mare pentru Complexul Energetic Oltenia şi din nou facem apel către colegii de la PSD să se implice şi să nu lăsăm aceste lucruri. Putem bloca această ordonanţă şi cred eu că suntem pe drumul cel bun”, a transmis Iordache, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Vizualizări: 1,910

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: