Deputatul care a adus cei mai mulţi bani localităţilor sale este acuzat că “nu a făcut nimic”

Deşi au guvernat în condiţii precare, unii dintre parlamentarii gorjeni şi-au făcut treaba. Printre ei se numără şi deputatul Severus Militaru, care a adus cei mai mulţi bani în Gorj, raportând sumele de care au beneficiat localităţile din colegiul său la cele primite de celelalte colegii. În mai bine de 150 miliarde lei vechi se traduce sprijinul financiar oferit celor 11 localităţi din Colegiul electoral IV, în mandatul 2008 – 2012, de către deputatul motrean, bani din care aproape 100 de miliarde s-au înscris în finanţarea proiectelor de infrastructură. Din nefericire pentru comunităţile din această zonă, imediat după instalare, guvernul condus de Victor Ponta a stopat finanţarea şi a obligat primăriile să dea înapoi în jur de 20 de miliarde lei vechi, oprindu-se astfel derularea unor proiecte cum sunt cele de canalizare, asfaltare, reabilitarea bazelor sportive ale unor şcoli şi, mai grav, a secţiei de neurologie din spitalul Motru.  

În emisiunea difuzată aseară de la ora 21,00, de către singura televiziune locală la care au acces locuitorii din Motru – RTS Severin - deputatul Severus Militaru a făcut cunoscut pentru prima dată o parte din sprijinul oferit oraşului şi Primăriei Motru, date fiind desele acuze pe care i le aduc Hanu şi doctoriţa ginecolog Khraibani. Aceştia motivează dorinţa candidatei PSD de a obţine fotoliul de deputat nu prin proiecte în slujba comunităţii cum ar fi normal, ci  prin faptul că „Militaru nu ar fi făcut nimic în mandatul său, nici în Motru, nici în celelalte localităţi”.

„Sunt conştient că niciodată primarul Motrului nu va recunoaşte vreun sprijin venit din partea mea şi asta numai pentru faptul că am cerut constant socoteala cheltuirii banilor publici, deşi Cel de Sus mi-e martor că am crezut în colaborarea reciprocă în favoarea comunităţii care ne aparţine în aceeaşi măsură şi mie, şi lui, şi dumneavoastră. În ceea ce priveşte celelalte localităţi, am credinţa că pe cei mai mulţi dintre edili culoarea politică nu-i împiedică să recunoască adevărul, având în vedere că pe toţi i-am ajutat atât cât s-a putut la momentul respectiv”, spune deputatul. Favorizat şi de poziţia de membru în comisia de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor, Militaru a tras către comunele şi oraşele din zona sa cât de mult a putut. Cum era de aşteptat, printre privilegiaţi s-a aflat oraşul Motru, fiind şi localitatea de domiciliu a parlamentarului.

În Motru au beneficiat de finanţări în vederea reabilitărilor cele două colegii şi şcolile generale 1 şi 2, bazele sportive de la şcoala generală 2 şi Colegiul Tehnic împreună cu cantina colegiului, iar sumele necesare pentru reabilitările bazei sportive şi sălii de sport de la Colegiul Tehnic, a secţiei de neurologie  şi chiar cele destinate renovării bisericii din satul Roşiuţa au fost tăiate din condei de către prim ministrul USL, şi domnia sa tot deputat de Gorj de altfel. Realizarea drumului de la Motru la Leurda, plin de gropi şi impracticabil, a fost posibilă datorită finanţării de început, în valoare de 5 miliarde lei vechi, adusă tot de către Militaru la finele anului 2011, parlamentarul fiind lăudat la vremea respectivă chiar de către psd-istul Vasile Rîbu.

Refuzul lui Hanu a lăsat blocurile fără hidroizolaţie

Compensarea în anul  2011 a datoriilor  S.C. U.A.T.A.A către S.N.L.O în sumă de 40 miliarde lei a fost dusă la îndeplinire tot cu concursul insistent al motreanului şi al directorului general de atunci al societăţii miniere, inginerul Daniel Burlan. Deputatul a arătat şi faptul că acoperirea blocurilor din Motru a fost realizată cu fondurile Agenţiei Române de Dezvoltare, condusă de Marcel Hoară, de loc din Horăşti, şi că tot prin agenţie au venit banii pentru realibilitarea multor străzi şi alei. Până în toamna anului 2010, oraşul Motru primise prin intermediul ARDDZI nu mai puţin de 10 milioane dolari doar pentru lucări de infrastructură.

Militaru a amintit şi că, deşi a insistat pentru ca blocurile să beneficieze şi de izolare termică, primarul Motrului a refuzat la vremea respectivă motivând că a discutat cu asociaţiile de locatari şi că oamenii nu vor hidroizolarea apartamentelor. Conform legii, OG 69/2010, pe lângă fondurile care veneau de la Guvern, era necesară şi o contribuţie a administraţiei locale, aceasta fiind, de fapt, cauza refuzului edilului din Motru. “Din păcate, primăria n-a înţeles că este plătită din taxele cetăţenilor tocmai pentru a face ceva pentru comunitate, nu petreceri pentru un grup sau altul, ci lucruri de care să se folosească toţi cetăţenii”, spunea Marcel Hoară, după ce a aflat că primarul a respins solicitarea de hidroizolare a blocurilor. Una peste alta, până şi cheltuieli curente ale primăriei au fost finanţate cu sprijinul lui Militaru, la acest capitol înscriindu-se şi sumele destinate catedralei din Motru.

Deşi este acuzat că “nu a făcut nimic”, lui Militaru i se reproşează şi că “şi-a pierdut prea mult timp cu copiii”. Tot aseară deputatul s- declarat încântat de această acuzaţie pentru că arată ce fel de oameni sunt acuzatorii. “Nu neg că în aceşti 4 ani am privilegiat copiii şi tinerii, pe cei foarte buni la învăţătură pentru a-i determina pe toţi ceilalţi să evolueze la fel şi pe cei mai puţin norocoşi, mai săraci sau bolnavi, pentru a le reda câte un strop de bucurie – spune Militaru – arătând că este profund mâhnit că modelul acţiunilor sale pentru copii nu a fost preluat şi de către autorităţile locale, mai ales că în Motru sunt 8000 de copii la şcoală, pentru care primăria şi Consiliul Local ar fi trebuit să dovedească o implicare mai largă şi mai... consistentă.”   

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: