Deschiderea unui laborator de analize medicale: iată 3 aspecte practice de care să ții cont

Poză de Karolina Grabowska pe Pexels.com


Fiecare om ar trebui să își facă cel puțin o dată pe an un set de analize medicale de rutină. De aceea, deschiderea unui laborator poate fi o idee de afacere și un serviciu util pentru o comunitate mai mică sau mai mare. În acest scop, trebuie îndeplinite mai multe cerințe legale, însă pe lângă acestea, sunt și destul de multe aspecte practice care trebuie avute în vedere pentru a oferi soluții de calitate.

Dacă te gândești la deschiderea unui laborator de analize medicale, din acest articol poți afla 3 dintre aspectele practice de care poți ține cont pentru a fi cât mai aproape de comunitatea căreia i te adresezi.

Elementele cărora trebuie să le acorzi atenție la deschiderea unui laborator de analize    
 

Facilitarea accesului pentru pacienți


În teorie, acum este ușor de ajuns oriunde, însă atunci când vine vorba despre mersul la analize, este bine știut faptul că în unele cazuri recoltarea trebuie să se facă la primele ore ale dimineții. Adică la cele mai aglomerate ore. Dacă iei în considerare și faptul că mulți pacienți sunt în vârstă, atunci amplasamentul laboratorului este destul de important, astfel încât oricine să poată ajunge cu ușurință la adresa la care se află. Ține cont, așadar, de acest aspect care deși poate părea neimportant, poate face diferența pentru o comunitate în care nu mai există niciun alt centru de acest tip.

Poți începe cu oferirea unor servicii de bază


De cele mai multe ori, la început, laboratoarele medicale oferă servicii de bază, precum recoltarea și analiza probelor de sânge pentru verificări de rutină. Aceasta poate fi o strategie bună, mai ales atunci când vrei să îți dezvolți afacerea treptat sau până când aceasta începe să devină mai cunoscută și o poți extinde.
Ține cont și de faptul că va trebui să îl dotezi de la început cu echipamente profesionale și toate consumabilele necesare pentru desfășurarea activităților. De la ace pentru seringă și până la diverse tipuri de teste disponibile la distribuitori autorizați precum vetro.ro, te poți asigura că ai tot ce trebuie pentru a oferi serviciile pe care ți le-ai propus.

Asigură-te că spațiul de lucru este compartimentat corect


La fel ca în cazul echipamentelor, spațiul de funcționare al laboratorului trebuie să îndeplinească niște criterii minime pentru a primi autorizația de funcționare. Fie că alegi un loc ce poate fi compartimentat, fie că optezi pentru unul care este deja amenajat, iată care sunt condițiile pentru acest tip unitate medicală:

- să aibă o sală de așteptare cu recepție;
- să fie dotat cu cel puțin un spațiu de recoltare;
- să existe grupuri sanitare separate pentru personal și pacienți;
- să aibă un vestiar pentru angajați.
Pentru amenajare, poți alege un mobilier ergonomic și ușor de curățat și igienizat, având ca reper siguranța pacienților de la intrare și până la ieșire.

Deschiderea unui laborator de analize medicale poate fi considerată o afacere, însă este una în care există norme foarte stricte care trebuie respectate. În același timp, este bine să ții cont și de aspecte practice care să vină în sprijinul pacienților. De aceea, elementele de mai sus vor contribui la oferirea unor servicii de calitate.

Vizualizări: 894

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: