Dinamo caută teren pentru meciurile de „acasă”. Cel mai ieftin e la Târgu Jiu!

Pentru că li se construiește un nou stadion, cei de la Dinamo sunt nevoiți să închirieze alte terenuri pentru meciurile de pe teren propriu. Cum pe Arcul de Triumf chiria este de 20 000 de euro, fiind un stadion nou, la fel ca și cel de la Târgu Jiu, dinamoviștii s-ar putea gândi la o soluție foarte ieftină, terenul de la Târgu Jiu, închiriat foarte, foarte ieftin de municipalitate, cu aproximativ 2000 de euro pe meci.

Dinamo a renunțat, se pare, la varianta Târgoviște pentru ultimele meciuri din Liga 1 din acest an. Bucureștenii au jucat până acum pe stadionul „Arcul de Triumf”, care este destul de scump la 20 000 de euro chiria pentru un meci, dar pot alege o variantă super-ieftină, aproape gratuită chiar, stadionul din Târgu Jiu.

Aici, prin bunăvoința consilierilor locali tariful de închiriere e destul de ieftin, doar 2000 de euro pe meci, și poate se înțeleg cu primăria la doar 1000 de euro, atât cât plătește acum echipa afaceristului Nicolae Sarcină ca să joace pe Stadionul Municipal din Târgu Jiu. Recent, Consiliul Local Târgu Jiu, a votat, la inițiativa primarului Marcel Romanescu, reducerea la jumătate a tarifului de închiriere a stadionului pentru echipa afaceristului Nicolae Sarcină. Asta, în condițiile în care, la Târgu Jiu erau deja cele mai mici tarife de închiriere pentru stadioanele de acest tip, la care chiria este undeva între 10 000 și 20 000 de euro.

În mod normal, chiria pentru un meci pe „Arcul de Triumf” sare de 20.000 de euro, însă aceasta poate fi acoperită dacă stadionul este plin și vin peste 7.000 de spectatori, arată ProSport.

Stadionul Chindia din Târgoviște solicită între 8.000 și 10.000 de euro în eventualitatea în care Dinamo vrea să joace la Târgoviște ultimele meciuri din play-out. Așa cum se știe, stadionul Chindiei este unul secundar pentru Dinamo, în eventualitatea în care nu poate juca pe vreo arenă din București.

Conform celor de la ProSport Dinamo ar putea continua pe „Arcul de Triumf” dacă va obține o reducere semnificativă a chiriei, adică undeva la jumătate, deci 10 000 de euro, având în vedere că ar urma să nu poată primi spectatori în tribune, după decizia radicală luată de Comisia de Disciplină a FRF.

Dinamo și UTA au primit câte patru etape de suspendare, după incidentele care au avut loc la meciul direct, încheiat cu succesul „câinilor”, scor 1-0.

Stadionul din Târgu Jiu a mai găzduit meciuri din Liga 1, pentru FCU Craiova, fiind și acum teren secundar pentru formația olteană, în cazul în care nu poate juca la Craiova.

Galerie foto




Vizualizări: 923

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: