Doamna cu pantofi albaştri

Reţelele de socializare arată foarte clar că românii au nevoie de veşti bune. A fost atâta mizerie politică şi nu numai, atâta corupţie, atâta prostie, încât suntem sătui. Veştile bune au mai multe like-uri şi distribuiri pe reţelele de socializare decât cele rele.

Să luăm doar câteva exemple din ultimele zile. Zeci de mii de români au distribuit în câteva ore postarea unei avocate, intitulată „Doamna cu pantofi albaştri”. Era vorba de o doamnă judecător, care trebuia să audieze un copilaş de câţiva ani într-un dosar de divorţ. Judecătoarea a luat copilul de mână şi i-a spus: "Vezi, R., am pantofi albaştri! Tu ai pantofiori albaştri? Uite, am şi pelerină! Dă-mi mânuţa şi hai cu mine, să-ţi arăt cât de maaare e castelul ăsta!". A câştigat încrederea copilului şi a avut răbdare trei ore cu el, pentru a fi sigură că ia decizia corectă. Doamna cu pantofi albaştri este Camelia Folea, magistrat la Judecătoria Blaj.

O altă ştire pozitivă bine primită de public a fost numirea Monicăi Grigore în conducerea Ministerului Sănătăţii. “Monica Grigore e blondă, subţire, frumoasă, cu părul lung şi cârlionţat. Dacă ai distribui-o într-o piesă de teatru, ar trebui să-i dai musai rol de zână sau de Cenuşăreasă. Dacă piesa ar fi cu fete rele, n-ai avea ce să faci cu ea, ar trebui s-o concediezi, s-o trimiți acasă, n-ar ajuta-o deloc fața să capete un rol”, scria acum doi ani jurnalista Simona Tache. Frumoasa cu chip de zână care este astăzi în conducerea ministerului era la acea vreme voluntar la o asociaţie care ajuta bolnavii de cancer. Asta deşi avea două job-uri şi o fetiţă de crescut. Oamenii care vor cu adevărat să se implice nu sunt niciodată prea ocupaţi pentru asta.

Din păcate, veştile bune sunt încă puţine. Dar, din ce în ce mai multe. Pentru cei interesaţi, există şi în Gorj o publicaţie online dedicată oamenilor frumoşi, buni şi talentaţi. Vă recomand să citiţi, atunci când aveţi timp, site-ul www.cult-ura.ro.

Vizualizări: 1,893

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: