Dragomir, audiat în comisia de control al SRI

Fostul colonel SRI Daniel Dragomir urmează să fie audiat marţi, începând cu ora 16.30, la Comisia parlamentară de control al Serviciului Român de informaţii, pe tema acuzaţiilor formulate în spaţiul public.

Dragomir a susținut că unele rechizitorii sunt făcute de SRI și doar semnate de procurori: "Ofiţerii SRI făceau rechizitoriile, iar bravii procurori DNA le luau, le contrasemnau şi le trimiteau în instanţă, în speranţa că onor câmpul tactic se va ocupa în continuare pentru a asigura culoarele necesare pentru asigurarea condamnării", a declarat Daniel Dragomir, într-un interviu pentru România Tv. "Se trimiteau bileţele, prin mesageri anume desemnaţi către judecători anume desemnaţi. Erau relaţii personale între judecători şi ofiţeri care erau implicaţi în câmpul tactic, relaţii dezvoltate în timp, spre exemplu generalul Dumbravă sprijinea judecătorii să ajungă în poziţii. Al doilea caz, pe bază de şantaj, cum ar fi fost arhiva SIPA şi în al treilea rând al ofiţerilor acoperiţi în Justiţie. Când vorbim de ofiţeri acoperiţi între procurori şi judecători se încalcă grav Constituţia", a mai spus Dragomir.

Fostul colonel a vorbit și de interceptări folosite de mandate de siguranță națională, folosite apoi în dosare DNA, dar și despre relația serviciului de informații cu mass media. "...acoperiţii în media şi interesele tot mai mari ale conducerii Serviciului pe zona de media. În zona acoperiţilor din media, orice serviciu are astfel de tehnici. ... un ofiţer acoperit din media care desfăşoară activitatea pe securitate naţională este cu totul diferit faţă de un ofiţer acoperit din media care primeşte pe mailuri rechizitorii sau documente nepublice şi are un singur ordin: să îl facă pe acel om ca pe cel mai mare infractor", a declarat Daniel Dragomir, la postul Româna TV.

Declarațiile au fost reluate apoi și la Antena 3.

Daniel Dragomir a plecat din SRI în anul 2013, susţinând că gestul său de a demisiona a fost un act de onoare, deoarece viziunea sa şi ceea ce se întâmpla în Serviciul Român de Informaţii nu mai coincideau. Fostul colonel SRI, Daniel Dragomir, este cercetat în dosarul Black Cube, în care mai multe persoane au fost acuzate de încercări de intimidare a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. 

Fostul șef operativ al SRI, Florian Coldea, a acordat un interviu în care vine cu unele replici la cele declarate de Dragomir, pe care îl puteți citi AICI.

Vizualizări: 704

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: