Drumuri comunale, reabilitate din banii cetățenilor

Primarii din Gorj își pun mari speranțe în noul an! După o perioadă în care investițiile au cam bătut pasul pe loc, acum este timpul pentru realizări. Nu de alta, dar în 2024 vor fi organizate noi alegeri locale, iar actualii edili au nevoie să se prezinte, în fața alegătorilor, cu proiecte realizate, nu doar promise, asta dacă își mai doresc un nou mandat.

În comuna Bălănești, de exemplu, există și proiecte începute în urmă cu doi ani de zile, dar de care locanicii nu se pot bucura nici în prezent. Există și o explicație, se apără primarul Ovidiu Pungan. 

„Am avut un plan de dezvoltare locală, avem o strategie de dezvoltare a localității, unele proiecte pe care ni le-am propus să le finalizăm cu un an sau doi, în urmă, din păcate nici la ora actuală nu s-au finalizat. A fost această pandemie, a fost creșterea prețurilor la materiale, chiar și lipsa forței de muncă și toate acestea și-au spus cuvântul. Dar trecând peste toate, lucrurile par să revină la normal, situația nu este atât de roz, este această instabilitate, această nesiguranță, astăzi cumperi un produs, mâine se mai adaugă ceva la el. Aceste decalaje au dus la întârzieri. Am făcut acte adiționale cu domnii constructori și sper ca în acest an, unele investiții să le finalizăm, să le recepționăm”, a afirmat primarul comunei Bălănești, Ovidiu Pungan.

Pentru a nu bate pasul pe loc, în așteptarea finanțărilor europene sau de la Guvern, în Bălănești vor fi și proiecte realizate din bani de la bugetul local, care nu este tocmai generos, susține edilul Ovidiu Pungan. 

„După ce vom aproba bugetul, în lista de investiții ne-am propus reabilitarea și modernizarea drumului comunal DC15 Ohaba și a drumului comunal DC5 Voiteștii din Deal. Aceste două drumuri, din păcate, s-au deterioarat și este necesară o nouă intervenție pentru reabilitarea și modernizarea lor”, a mai afirmat primarul Ovidiu Pungan.

Vizualizări: 1,265

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: