Edilitara angajează măturători. Ce bonusuri salariale primesc

Edilitara Târgu Jiu vrea să angajeze mai mulţi măturători de anul viitor. În prezent, şaptezeci de persoane au grijă să facă ordine pe străzile şi aleile din Târgu Jiu. Pe lângă salariu, măturătorii primesc şi mai multe sporuri, iar aceste posturi au devenit, din nefericire, unele pe care se bat zeci de târgujieni.

În prezent, media de vârstă a persoanelor care se ocupă de îngrijirea spaţiilor publice din Târgu Jiu este de 50-55 de ani. Directorul Edilitara Public, Alexandru Zaharia, are în plan să angajeze mai multe persoane pentru a se putea acoperi toate cartierele din oraş. „Lucrăm cu aproximativ 70 de oameni de la salubritate. Lucrăm cu două schimburi, până la ora 10.30. Ei fac măturatul manual. De obicei, primesc câte două sectoare. Ne gândim să mai facem nişte angajări şi anul viitor”, a declarat Zaharia.

Veniturile măturătorilor au devenit atractive şi pentru şomerii cu facultate. Drept dovadă stau concursurile unde a fost „bătălie” pentru un post de măturător. „În afară de salariul de calificare, minim pe economie, primesc sporuri de noapte, tichete de masă şi au trei bonusuri: de Anul Nou, de Paşti şi de ziua gospodarului”.

Numai cu personalul, Edilitara a cheltuit peste 8,3 milioane de lei în doar şase luni.

Vizualizări: 2,364

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: