"Edu Power"- un proiect al Asociaţiei Be Teen din Târgu Jiu

Asociația Be Teen din Târgu Jiu anunță cu entuziasm lansarea oficială a proiectului „Edu Power”, inițiativă ce vizează oferirea unei experiențe educative inovatoare copiilor din mediul rural. Evenimentul de lansare va avea loc la Liceul Tehnologic Peștișani „Constantin Brâncuși” din judeţul Gorj, începând cu ora 13:00.

Scopul principal al proiectului „Edu Power” este de a crea un cadru alternativ și inovator, bazat pe experimente, prin intermediul căruia copiii să poată descoperi lumea înconjurătoare într-un mod interactiv și distractiv. Proiectul are ca beneficiari copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 14 ani din comunele Peștișani, Scoarța, Bălănești și Baia de Fier.

Prin intermediul atelierelor de învățare desfășurate în cadrul proiectului, copiii vor avea ocazia să exploreze diferite domenii precum fizica, matematica, optică, robotică și logică. Peste 20 de experimente vor fi prezentate și explorate, contribuind astfel la dezvoltarea abilităților cognitive și la stimularea gândirii critice a participanților.

Un aspect deosebit al proiectului îl reprezintă colaborarea cu echipa de robotică „Tea Borgs” de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu. Tinerii din echipa de robotică, împreună cu profesorii Nodea Eugen și Stoian Sorin Mirel, vor susține ateliere și vor prezenta roboții creați în cadrul proiectului.

Atelierele din cadrul „Edu Power” vor avea loc în perioada octombrie-decembrie 2023 în cele patru comune prestabilite: Peștișani, Scoarța, Bălănești și Baia de Fier.

Reprezentanții Asociației Be Teen afirmă că „ Acest proiect reprezintă o oportunitate deosebită pentru copiii din mediul rural de a se familiariza cu știința și tehnologia și de a-și dezvolta abilitățile intelectuale. Este o provocare și cu siguranță toți cei implicați vor avea ceva de învățat.”


 
 
 

Vizualizări: 1,189

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: