Electra obligă complexurile să funcţioneze la standarde europene de mediu

Integrarea complexurilor energetice în cadrul companiei Electra începe să prindă contur. Deja se fac o serie de analize a programelor de investiţii. Cele două complexuri energetice din Gorj au programe de conformare pentru desulfurare şi transportul cenuşii în sistem şlam dens.

Din momentul în care complexurile fac parte dintr-o companie mare, cerinţele sunt altele. Electra va schimba faţa entităţilor energetice în primul rând în privinţa modernizării grupurilor energetice. „În primul rând în Gorj, Complexul Energetic Rovinari are un program de conformare pentru două grupuri, care trebuie să funcţioneze corespunzător până în 2011, iar alte două grupuri să fie modernizate până în 2013, din punct de vedere al poluării“, a declarat Tiberiu Trotea, directorul Complexului Energetic Rovinari.

Problema funcţionării la standardele impuse de Uniunea Europeană şi-a pus-o fiecare director care a venit la conducere, însă în zadar. Anul acesta va fi înfiinţată şi prima instalaţie de transport al cenuşii, în sistem şlam dens, la Termocentrala Craiova 2. Investiţiile vor continua conform directorului CE Rovinari la Termocentrala de aici.

Hoară: În 2007-2008 conducerea şi-a bătut joc de bani

Marcel Hoară, preşedintele Agenţiei Naţionale de Dezvoltare (ANDZM) a zonelor miniere este convins că dacă în perioada 2007- 2008 nu s-ar fi bătut joc de bani, situaţia ar fost altfel la Complexul Energetic Rovinari. „În perioada 2007- 2008 conducerea de atunci şi-a bătut joc de bani, s-au făcut investiţii anapoda, au fost prioritare altele şi nu modernizarea grupurilor energetice“, a declarat Marcel Hoară.

Preşedintele ANDZM susţine că procesul de fuziune continuă şi trebuie făcut conform planificării. „Electra este o companie puternică şi are rolul de retehnologizare a grupurilor energetice“, mai adaugă Hoară.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: